Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2019,
22.01

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

2

Natisni članek

HK Olimpija HDD Jesenice Alpska liga

Sreda, 6. 3. 2019, 22.01

5 let, 1 mesec

Alpska liga, 6. marec

Železarji ohranili upe na osmo mesto, Olimpija po drami potrdila drugo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

2

Marcel Rodman Olimpija Jesenice | Četa Marcela Rodmana je pri Bregenzerwaldu zanesljivo zmagala. | Foto Žiga Zupan/ Sportida

Četa Marcela Rodmana je pri Bregenzerwaldu zanesljivo zmagala.

Foto: Žiga Zupan/ Sportida

Pred moštvi v Alpski ligi je le še peščica tekem rednega dela. Po 40 obračunih se bodo prva štiri moštva, med katerimi je tudi HK SŽ Olimpija, neposredno uvrstila v četrtfinale, moštva na mestih med petim in 12. pa se bodo med seboj (5. z 12., 6. z 11., 7. z 10. in 8. z 9.) na dve zmagi udarila za preostale štiri vstopnice. Med temi bodo tudi člani HDD Sij Acroni Jesenice, ki so v sredo pri Bregenzerwaldu zmagali s 6:2 in ostajajo v boju za osmo mesto, ki prinaša prednost domačega igrišča. Olimpija je po kazenskih strelih s 5:4 strla prvaka Asiago in potrdila drugo mesto po rednem delu.

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Jeseničani po visoki zmagi ostajajo v boju za osmo mesto

Trenutno deveti Jeseničani so vknjižili tretjo zaporedno zanesljivo zmago v alpski ligi. Potem ko so na zadnjih dveh tekmah s skupnim rezultatom 17:0 odpravili zadnji moštvi tekmovanja, so pri Bregenzerwaldu slavili s 6:2. Rok Avsenek je v 27. minuti priskrbel prvo vodstvo železarjev, ki prednosti niso izpustili iz rok. Ob zmagi so zadeli še Blaž Tomaževič, ki je bil natančen dvakrat, Nik Pem, Jaka Sodja in David Rodman.

Jeseničani tekmo pred koncem rednega dela ostajajo deveti, točko za osmim Vipitenom, ki ga vodi Ivo Jan, zanj pa igra slovenski napadalec Jure Sotlar. Moštvo, ki bo po rednem delu osmo, bo imelo v boju za končnico prednost domačega igrišča. Gorenjci bodo v zadnjem krogu gostovali pri deseti Cortini, Italijani pa pri Bregenzerwaldu.

Olimpija je ugnala aktualnega prvaka Asiago. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Olimpija je ugnala aktualnega prvaka Asiago. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Olimpija slavila po kazenskih strelih

Po desetih dneh alpskega premora so se v tekmovalni ritem vrnili hokejisti HK SŽ Olimpija, ki so si četrtfinale zagotovili že pred časom, danes pa z zmago po loteriji pri prvaku Asiagu poskrbeli, da jih na drugem mestu ne more prehiteti nihče več.

Zmaji so se v Italiji znašli v zaostanku v 12. minuti, a nato prek Saše Rajsarja hitro izenačili in prek Kristjana Čepona v 16. minuti povedli. Gostitelji so nato v drugem delu dvakrat zadeli in spet povedli, a je vodstvo spet izničil Rajsar in zadel za 3:3. Deset minut pred koncem rednega dela je Gal Koren zadel za novo vodstvo Olimpije, ki pa ni zdržalo dolgo, domači so še četrtič premagali Žana Usa. Sledil je podaljšek, v katerem zadetka ni bilo, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Po teh so se zmage veselili Ljubljančani, srečanje je odločil Nik Simšič.

Zmaji bodo zadnjo tekmo odigrali v soboto, v Tivoliju bo gostovala druga ekipa Celovca. 

Trije že v četrtfinalu, četrti bo znan v zadnjem krogu

Pred zadnjim krogom rednega dela je jasno, da bodo med prvo četverico, ki si neposredno zagotovi končnico, končali Val Pusteria, Olimpija in druga ekipa Salzburga. Kdo bo zadnji, ki mu ne bo treba igrati dodatnih bojev za četrtfinale, bo jasno v soboto. Za zadnje mesto se borita lanska finalista Asiago in Ritten.

Alpska liga, 6. marec

Lestvica

1. Val Pusteria 39 tekem - 104 točke
2. HK SŽ Olimpija 39 - 91
3. Red Bull Salzburg II 39 - 87
4. Asiago 39 - 81
------------------------------------
5. Ritten 39 - 80
6. Lustenau 39 - 78
7. Feldkirch 39 - 69
8. Vipiteno 39 - 66
9. HDD Sij Acroni Jesenice 39 - 65
10. Cortina 39 - 55
11. Gardena 39 - 46
12. Kitzbuhel 39 - 42
.....................................
13. Zell am See 39 - 37
14. Bregenzerwald 39 - 29
15. KAC II 39 - 29
16. Milano 39 - 22
17. Fassa 40 - 15

*prva štiri moštva se po 40 tekmah neposredno uvrstijo v četrtfinale, moštva na mestih med 5 in 12 med seboj na dve zmagi igrajo za preostale štiri četrtfinalne vstopnice (5. z 12., 6. z 11., 7. z 10., 8. z 9.), moštva od 13. mesta navzdol končajo sezono

 

Preberite še:

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Jeseničani so se znesli nad Kranjčani, tudi Olimpija potrdila vlogo favorita

 

 

Ne spreglejte