Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 11. 2023,
20.30

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

HDD Jesenice HK RST-Pellet CELJE Alpska liga

Sreda, 1. 11. 2023, 20.30

6 mesecev

alpska liga, 1. november

Visok poraz Jesenic, Celje blizu presenečenja v Cortini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice, Žan Us | Jeseničani so v Vipitenu dobili kar šest golov. | Foto www.alesfevzer.com

Jeseničani so v Vipitenu dobili kar šest golov.

Foto: www.alesfevzer.com

HDD Sij Acroni Jesenice so na gostovanju v Vipitenu izgubili z 1:6 (1:1, 3:0, 2:0). Hokejisti HK RST-Pellet Celje pa so se na zahtevnem gostovanju pri Cortini dobro upirali dve tretjini, na koncu pa le priznali poraz s 3:5 (2:2, 0:0, 1:3).

HDD Jesenice, Žan Jezovšek
Sportal Jeseničani zmagali na derbiju vodilnih, Celjani uspešni na Koroškem

Potem ko so železarji pred dvema dnevoma v Podmežakli visoko premagali vodilno ekipo regionalnega tekmovanja Zell am See, jim v sredo pri Vipitenu ni šlo po načrtih. Na gostovanju, kjer so zaradi poškodb pogrešali Erica Panceta, Gašperja Glaviča in Urbana Sodjo, so nazadnje predvsem po slabi drugi tretjini doživeli visok poraz.

Začetek ni kazal na tak razplet, čeprav je domača ekipa povedla v osmi minuti. Izenačil je Lovro Kumanović v deseti, a je bil to nazadnje edini zadetek železarjev na dvoboju. Ključna za poraz branilcev naslova je bila druga tretjina. V 23. in 34. minuti so domači izkoristili igralca več na ledu in si priigrali lepo prednost, ki so jo še oplemenitili v 39. minuti. Zaostanek treh golov je bil tako skoraj neulovljiv, čeprav so gostje v zadnji tretjini še poskušali in imeli tudi več strelov. A dokončno je Vipiteno potrdil zmago s še dvema hitrima zadetkoma v manj kot minuti in pol med 49. in 51., tako da je na koncu slavil z visokih 6:1.

Na lestvici sta zdaj tokratna tekmeca izenačena pri 30 točkah, kolikor jih ima tudi četrti Ritten, vodilni Zell am See je pri 34.

HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice, | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com Celjski hokejisti so pred gostovanjem v Cortini dosegli dve zmagi, nazadnje proti drugi zasedbi Celovca, ter se nekoliko povzpeli na lestvici. Tudi v Vipitenu so bili novinci v regionalnem tekmovanju blizu vsaj točki, a so v zadnji tretjini domači le strli njihov odpor.

Tekma je bila izenačena do sredine zadnjega dela. Gostje so najprej lovili Cortino, jo ujeli z zadetkom Žana Flajsa v osmi minuti, potem pa je Mikus Mintautiškis le minuto zatem poskrbel za vodstvo. Toda Cortina je izenačila že do 11. minute, potema pa zadetkov dolgo ni bilo več. Pri Celjanih se je spet izkazal vratar Jakob Brandner, ki je imel na koncu 41 obramb. Cortina je premoč v strelih kronala šele v 49. minuti, ko je zadela celo z igralcem manj na ledu, deset minut pred koncem pa je ekipa, ki se nahaja tik pod vrhom lestvice, vodila s 4:2. A se Celjani še niso predali, nekaj upanja je prinesel gol Luke Kalana v 57. minuti. Takoj zatem so gostje umaknili vratarja iz gola, kar pa je Cortina izkoristila za končnih 5:3 dobre pol minute pred koncem.

Celjani tako ostajajo pri petih zmagah in 15 točkah. Naslednja tekma jih čaka v soboto, ko bodo gostili Merano.

Alpska liga

Sreda, 1. november

Preberite še: 

HK Olimpija : Vienna Capitals
Sportal Olimpija ni uspela zadržati vodstva
Ne spreglejte