Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 6. 2016,
10.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Euro 2016 Romunija

Sreda, 1. 6. 2016, 10.15

6 let, 6 mesecev

Končni seznam Romunije za Euro 2016

Ko je mislil, da je konec šokov, je doživel še enega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Romunski selektor Anghel Iordanescu je razkril seznam 23 potnikov na evropsko prvenstvo v Franciji. Kot zadnji so se poslovili Alin Toşca, Andrei Ivan, Ioan Hora, Adrian Ropotan in Alexandru Maxim. Zadnji je po izpadu iz nemškega prvenstva ostal še brez Eura.

Zvezni igralec Alexandru Maxim, ki se je izkazal v kvalifikacijskem ciklusu za EP 2016, bo spektakel v Franciji spremljal le v vlogi navijača. Pri Stuttgartu je izgubil mesto v začetni postavi in izpadel iz nemške bundeslige, zdaj pa je 25-letni zvezni igralec ostal še brez nastopa na velikem reprezentančnem tekmovanju.

Mesto med 23 potniki je ujel 25-letni napadalec Denis Alibec, ki je v dresu romunskega prvaka Astre dosegel 16 zadetkov. Nekdanji up milanskega Interja se je v nedeljo vpisal med strelce tudi na prijateljski tekmi z Ukrajino, na kateri so Romuni izgubili s 3:4.

Vpoklic je prejel tudi napadalec Cordobe Florin Andone, čeprav se ni udeležil nedavnih reprezentančnih priprav Romunije v Italiji.

Romunija se bo v skupini A pomerila s Francijo, Švico in Albanijo, v petek pa se bo na zadnji pripravljalni tekmi udarila še z Gruzijo.

Romunski potniki na EP 2016 (23):

Vratarji: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina, Ita), Costel Pantilimon (Watford, Ang), Silviu Lung (Astra Giurgiu).

Branilci: Cristian Săpunaru (Pandurii Târgu Jiu), Alexandru Matel (Dinamo Zagreb, Hrv), Vlad Chiricheş (Napoli, Ita), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Cosmin Moţi (Ludogorec, Bol), Dragoş Grigore (Al-Sailiya, Kat), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano, Špa), Steliano Filip (Dinamo Bukarešta).

Zvezni igralci: Mihai Pintilii (Steaua Bukarešta), Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva, Izr), Andrei Prepeliţă (Ludogorec Razgrad, Bol), Adrian Popa (Steaua Bukarešta), Gabriel Torje (Osmanlıspor, Tur), Alexandru Chipciu (Steaua Bukarešta), Nicolae Stanciu (Steaua Bukarešta), Lucian Sânmărtean (al-Ittihad, Sav).

Napadalci: Claudiu Keșerü (Ludogorec Razgrad, Bol), Bogdan Stancu (Gençlerbirliği, Tur), Florin Andone (Córdoba, Špa), Denis Alibec (Astra Giurgiu).

Ne spreglejte