Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 6. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9

9

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Portugalska Islandija Euro 2016

Sreda, 15. 6. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

Cristiano Ronaldo o remiju z Islandijo

Ronaldo izlil bes na Islandce: Imajo miselnost majhne reprezentance

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9

9

Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Portugalski reprezentant Cristiano Ronaldo je po presenetljivem remiju z Islandijo (1:1) na uvodnem srečanju evropskega prvenstva v Franciji ostro zbodel tekmece, ki so ga spravili v slabo voljo z obrambno naravnano igro. Islandci so mu hitro odgovorili ...

Portugalec Cristiano Ronaldo na evropskem prvenstvu uživa vlogo prvega zvezdnika. V Francijo je pripotoval nasmejan in zadovoljen. Z madridskim Realom je postal evropski prvak, se nato predal čarom kratkega oddiha na Ibizi, ko pa se je pridružil reprezentančnemu taboru, je takoj našel strelski ritem in z dvema zadetkoma pomagal do visoke zmage nad Estonijo (7:0).

Pred začetkom Eura so iz portugalskega tabora deževale optimistične napovedi, omenjal se je tudi lov na evropski naslov, ki ga Portugalska kljub svoji veličini in bogati nogometni zgodovini še ni osvojila. Za dodatno dobro voljo je skrbela sestava skupine F, saj je žreb Portugalsko združil z Islandijo, Avstrijo in Madžarsko. Nogometna javnost je bila prepričana, da bodo Ronaldo in njegovi rojaki, ki jih ne manjka v največjih evropskih klubih, zlahka kos nalogi.

Mislil je, da so osvojili Euro

Zvezdnika Reala je zmotila obrambno naravnana igra debitanta na velikih tekmovanjih. | Foto: Reuters Zvezdnika Reala je zmotila obrambno naravnana igra debitanta na velikih tekmovanjih. Foto: Reuters Načrt, da bodo skupinski del končali s tremi zmagami, pa se je zalomil že pri prvi oviri. Islandija, ponosna debitantka na največjih tekmovanjih, je kljub zaostanku po prvem polčasu ostala neporažena (1:1) in v St. Etiennu osvojila zlata vredno točko. Veselje nogometašev, ki prihajajo iz najmanjše udeleženke Eura vseh časov (pred tem je za rekorderko zaradi najmanjšega števila prebivalcev veljala Slovenija), je bilo nepopisno.

"Tako so se veselili, da sem že pomislil, da so osvojili evropsko prvenstvo," je bil po koncu srečanja piker Ronaldo, ki je težko sprejel dejstvo, da Portugalska ni upravičila vloge favorita z uvodnim paketom treh točk. Njegovo jezo so pokazale tudi televizijske kamere, ko se je le stežka rokoval z Islandci.

Islandci so parkirali avtobus 

"Islandce je spremljala sreča," je poudaril Ronaldo. | Foto: Reuters "Islandce je spremljala sreča," je poudaril Ronaldo. Foto: Reuters "Ko se ne trudiš, da bi razvil igro, ampak se le braniš, braniš in še enkrat braniš, to po mojem mnenju izžareva miselnost majhne reprezentance. Islandci zaradi nje na tem prvenstvu ne bodo naredili nič," je pojasnil 31-letni portugalski zvezdnik, kaj ga je zmotilo pri predstavi Islandcev, ki jih je na zgodovinskem nastopu v Franciji spremljalo ogromno navijačev.

"Dosegli so zadetek, si v 90 minutah priigrali dve priložnosti, drugače pa so vsi njihovi igralci stali za žogo. Pred svojimi vrati so parkirali avtobus. Težko je dobiti tekmo, na kateri se eden izmed tekmecev ne trudi igrati nogometa. Igrali so le obrambo in prežali na protinapade. To je bil njihov srečni večer," je spregovoril o srečanju, na katerem so Portugalci proti vratom Islandije ustrelili 27-krat, tekmeci pa na njihova le štirikrat. 

Prepričan je, da bo Avstrija v Parizu padla

Statistiki so izračunali, da je Ronaldo v članski karieri na tekmah svetovnega in evropskega prvenstva izvajal 34 prostih strelov, a niti enkrat ni premagal vratarja. Na srečanju z Islandijo je imel kar nekaj priložnosti, a žoga na tekmi, na kateri se je s 127. nastopom v državnem dresu izenačil s slavnim rojakom Luisom Figom, ni hotela v gol.

Proti Islandiji se ni vpisal med strelce. Se bo v soboto v francoski prestolnici proti slovenskim severnim sosedom? | Foto: Reuters Proti Islandiji se ni vpisal med strelce. Se bo v soboto v francoski prestolnici proti slovenskim severnim sosedom? Foto: Reuters

"Na srečo je šele začetek prvenstva. Nismo preveč zaskrbljeni, saj so imeli težave na prvih srečanjih tudi najmočnejše ekipe kot sta recimo Španija in Francija. Prepričan sem, da bomo na naslednji tekmi zmagali," je poslal sporočilo, ki ne bo všeč navijačem avstrijske reprezentance.

Portugalci se bodo v drugem krogu v skupini F v Parizu pomerili s slovensko sosedo, zanimivo pa bo tudi na srečanju med Islandijo in Madžarsko v Marseillu, kjer bi lahko izbranci Larsa Lagerbäcka z morebitnim uspešnim rezultatom dokazali Ronaldu, da se je motil. Dodatne motivacije jim po ostrih besedah nezadovoljnega portugalskega asa zagotovo ne manjka.

Ne spreglejte