Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
14. 6. 2016,
22.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,43

2

Natisni članek

Euro 2016

Torek, 14. 6. 2016, 22.47

6 let, 7 mesecev

EP 2016, 5. dan

Že takoj na začetku razočaranje za Cristiana Ronalda, Madžari slavijo tri točke in rekorderja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,43

2

Foto: Reuters

Za nami sta zadnji tekmi prvega kroga evropskega nogometnega prvenstva v Franciji. V skupini F je Madžarska premagala Avstrijo, medtem ko je Portugalska le remizirala proti Islandiji.

Vse o EP 2016
EP 2016, 4. dan
Cristiano Ronaldo po tekmi
Islandci o senzacionalnem remiju in kritikah Ronalda
Zgodba - Gabor Kiraly (Madžarska)
Zgodba - György Garics (Madžarska)


Prav v zadnji tekmi prvega kroga skupinskega dela tekmovanja smo dočakali nastop največjega zvezdnika letošnjega prvenstva. Cristiano Ronaldo je bil na delu s Portugalsko in razočaral. Portugalci so bili sicer boljši nasprotnik, a niso bili dovolj učinkoviti. Po golu Nanija v 31. minuti so vodili in zdelo se je, da bodo zadeli še vsaj enkrat.

Tako je bilo vse do 51. minute, ko je za Islandijo zadel Birkir Bjarnason, ki je izkoristil napako portugalske obrambe. Do konca tekme so Portugalci na čelu z Ronaldom napadli z vsemi močmi, a jim ni uspelo. Debitantka na velikih tekmovanjih se je junaško branila in zdržala. Zvezdnik madridskega Reala, ki bo januarja prihodnje leto najverjetneje okronan za najboljšega nogometaša leta na svetu, je tako skupaj s soigralci razočaran zapustil zelenico štadiona v Saint Etiennu.

Nani je postal kot Zlatko Zahović

Gol Portugalca Nanija za 1:0 v prvem polčasu tekme proti Islandiji je bil jubilejni 600. v zgodovini evropskih prvenstev. Zanimivo, tudi Slovenci imamo svojega "Nanija". Zlatko Zahović je leta 2000, ko je zadel na tekmi proti Španiji (1:2), dosegel 300. gol na tekmovanju najboljših evropskih reprezentanc.

Madžari šokirali in ohladili visokoleteče Avstrijce

Madžari proslavljajo veliko zmago. | Foto: Madžari proslavljajo veliko zmago. V Bordeauxu je Avstrija, ki je (bila) eden izmed tihih favoritov prvenstva, začela sijajno. Že po pol minute igre je njen zvezdnik David Alaba zatresel okvir vrat. Če bi zadel, bi dosegel najhitrejši gol v zgodovini evropskih prvenstev. Tudi v nadaljevanju tekme so bili Avstrijci boljši, a nato doživeli šok, ko jih je z golom v 62. minuti presenetil do takrat nerazpoloženi napadalec Madžarske Adam Szalai.

Malce pozneje je bil pri Avstriji izključen še branilec Aleksander Dragović in Madžarski se je odprla pot do polnega izkupička. Lepo priložnost je izkoristila in v zadnjem delu tekme z golom rezervista Zoltana Stieberja potrdila zmago, s katero so se ji na stežaj odprla vrata v drugi krog.

Ob tem je njen vratar Gabor Kiraly poskrbel za rekord. Postal je prvi 40-letnik, ki je nastopil na evropskih prvenstvih. Na dan tekme je bil star 40 let in 75 dni. Popravil je rekord Nemca Lotharja Matthäusa, ki je bil leta 2000 ob zadnjem nastopu na prvenstvu star 39 let in 91 dni.

EP 2016, 5. igralni dan:

Skupina F:
Torek, 14. junij
Avstrija : Madžarska 0:2 (0:0)
Szalai 62., Stieber 87.; R.K.: Dragović 66./Avstrija

Portugalska : Islandija 1:1 (1:0)
Nani 31.; Bjarnason 50.

 

Ne spreglejte