Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 6. 2016,
7.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Madžarska Gabor Kiraly Avstrija Portugalska Islandija Euro 2016 Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Torek, 14. 6. 2016, 7.53

6 let, 7 mesecev

Kaj nas čaka 5. dan EP 2016?

Evropa se bo danes poklonila Madžaru, Portugalska pa Ronaldu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Na evropskem prvenstvu v Franciji nastopajo prav vse slovenske sosede. Hrvaška in Italija sta v prvem krogu premagali tekmeca, Avstrija in Madžarska pa ne bosta mogla ponoviti njuni zgodbi, saj ju danes čaka medsebojna tekma. Cristiano Ronaldo namerava zvečer s Portugalsko preskočiti islandsko oviro.

Vse o EP 2016
EP 2016, 4. dan
EP 2016, 3. dan
EP 2016, 2. dan
EP 2016, 1. dan

Avstrija – Madžarska ob 18.00 (skupina F, Bordeaux)

Sosedi se bosta na velikem tekmovanju srečali prvič po 82 letih. Nazadnje sta se pomerili leta 1934 na svetovnem prvenstvu v Italiji, tokrat pa ju čaka obračun na Euru v Franciji. To bo dvoboj, na katerem se bo v zgodovino vpisal madžarski vratar Gabor Kiraly. Postal bo prvi nogometaš, ki je že dopolnil 40 let, in bo nastopil na zaključnem turnirju največjega nogometnega dogodka v Evropi. Na večni lestvici bo prehitel rekorderja Nemca Lotharja Matthäusa.

"To je neke vrste derbi. Na začetku bo prisotno nekaj živčnosti, a upam, da bomo kmalu našli naš najboljši igralni slog," sporoča Švicar Marcel Koller, ki je z Avstrijo blestel v kvalifikacijah, kjer je na desetih srečanjih ostal neporažen in osvojil kar 28 točk. "Želimo zmagati. To bi bilo nekaj enkratnega, saj so Avstrijci favoriti," je dejal Nemec Bernd Storck, ki je dočakal to čast, da je prvi madžarski selektor, ki vodi reprezentanco na Euru po sušnih 44 letih.

Verjetni začetni postavi:

Avstrija: Almer; Klein, Dragović, Prödl, Fuchs; Alaba, Baumgartlinger; Harnik, Junuzović, Arnautović; Janko.
Madžarska: Király; Fiola, Guzmics, Lang, Kádár; Gera, Nagy; Dzsudzsák, Kleinheisler, Németh; Szalai.

Portugalska – Islandija ob 21.00 (skupina F, St. Etienne)

Cristiano Ronaldo na ponedeljkovem treningu na štadionu v St. Etiennu. | Foto: Cristiano Ronaldo na ponedeljkovem treningu na štadionu v St. Etiennu. Na štadionu Geoffrey Guichard, kjer je doma St. Etienne slovenskega reprezentančnega napadalca Roberta Berića, se bo prvič na letošnjem Euru predstavil prvi zvezdnik tekmovanja. Portugalec Cristiano Ronaldo, ki je imel v prejšnjih tednih nekaj zdravstvenih težav, je pripravljen za nastop. Danes bo državni dres oblekel že 127. in izenačil dosežek velikega predhodnika Luisa Figa.

Islandci, ki so jo v kvalifikacijah za Euro zagodli tako Turkom kot Nizozemcem, bodo danes zaploskali krstnemu nastopu na velikem nogometnem tekmovanju. Na lestvici najmanjših držav, ki so kdajkoli nastopile na Euru, bodo prehitele prav Slovenijo. Otoška država na severu Evrope ima toliko prebivalcev kot Ljubljana z okolico (330 tisoč). "Krasi jih fizična moč in taktična podkovanost. Zelo so organizirani, natančno vedo, kako se obnašati v obrambi in napadu. Naredili bodo vse, da uničijo Portugalski željo do zmage," opozarja Fernando Santos, selektor favoritov skupine F.

Na klopi Islandije sedita dva strokovnjaka. Švedu Larsu Lagerbäcku pomaga Islandec Helmir Hallgrimsson. "Ni presenečenje, da so Portugalci za prijateljski tekmi pred Eurom izbrali Norveško in Estonijo. Obe igrata podobno kot mi," pojasnjuje islandski strokovnjak, ki ga bodo danes oblila čustva, saj bo majhna država debitirala na velikem tekmovanju.

Verjetni začetni postavi:

Portugalska: Rui Patrício; Vieirinha, Bruno Alves, Pepe, Raphäel Guerreiro; João Mário, Danilo, João Moutinho, Adrien Silva; Nani, Cristiano Ronaldo.
Islandija: Halldorsson; Sævarsson, R Sigurdsson, Árnason, Skúlason; Gudmundsson, G Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason; Sigthórsson, Finnbogason.

 

Ne spreglejte