Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 7. 2016,
11.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Gareth Bale Portugalska Wales Euro 2016 Real Madrid Luka Modrić

Četrtek, 7. 7. 2016, 11.11

6 let, 6 mesecev

Kako Ronaldo tolaži prijatelje?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Ronaldo Bale | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zvezdnik Cristiano Ronaldo je po koncu polfinalnega srečanja med Portugalsko in Walesom pristopil do Valižana Garetha Bala, mu podal roko, ga objel in potolažil. Ni bilo prvič, da je na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji tolažil tekmeca, s katerim si deli slačilnico belih baletnikov.

Ko je Portugalska v osmini finala izločila Hrvaško, je prvi zvezdnik slovenskih sosedov Luka Modrić po nesrečnem porazu z 0:1 (Portugalci so zadeli v polno v 117. minuti) padel v neutolažljiv jok. Razvedriti sta ga skušala Cristiano Ronaldo in Pepe, portugalska soigralca pri madridskem Realu, Ronaldo pa je po srečanju dejal, da mu je bilo zelo težko pri srcu, ko je videl objokanega prijatelja.

Valižani so bili pravo razodetje

Madridski Real je za oba zvezdnika plačal 200 milijonov evrov. | Foto: Reuters Madridski Real je za oba zvezdnika plačal 200 milijonov evrov. Foto: Reuters V polfinalu je Santosova četa premagala Wales, Ronaldo pa je v zvezdniškem obračunu belih baletnikov, vrednih okrog 200 milijonov evrov, zasenčil Garetha Bala. Otočan je bil po izpadu na robu solza. Portugalski kapetan je pristopil do njega, ga objel in potolažil.

Konec maja sta združila moči pri madridskem Realu in mu pomagala do naslova evropskega prvaka, na Euru pa se je obema smejalo le do srede, ko je Portugalska domov poslala še zadnje predstavnike britanskega nogometa.

"Čestital sem mu za odmeven uspeh na tem prvenstvu," je 31-letni Ronaldo po srečanju zaupal, s katerimi besedami je tolažil Bala. "Wales je imel izjemen niz. Bili so zvezda tega prvenstva, pravo razodetje. Zaželel sem mu veliko sreče, nekaj pa naj ostane tudi med nama," je dejal najboljši igralec prvega polfinalnega dvoboja, na katerem je prispeval zadetek in podajo ter na seznamu najboljših strelcev EP 2016 ujel Bala.

Bo v nedeljo tolažil tudi Nemca Kroosa?

Valižan je prepričan, da je pred njegovo reprezentanco lepa prihodnost. | Foto: Reuters Valižan je prepričan, da je pred njegovo reprezentanco lepa prihodnost. Foto: Reuters Valižana je po Ronaldu tolažil še en klubski soigralec s portugalskim potnim listom, Pepe, nato pa so se rdeči zmaji odpravili proti svojim navijačem, ki so jim namenili dolge in bučne ovacije, s tem pa srca majhne otoške dežele napolnili z velikim ponosom.

"Smo razočarani, a polni ponosa. Veliko smo dosegli. Ne želimo se ustaviti pri tem, ampak nadaljevati uspehe. Pred nami je lepa prihodnost," je dejal hitri Britanec. Zanj se je evropsko prvenstvo, prvo v karieri, končalo.

Ronaldo ga bo nadaljeval do nedelje, ko se bo v finalu pomeril z boljšim iz današnjega sosedskega derbija med Nemci in Francozi. Če bo zmagal elf, bi lahko v nedeljo na Stade de France podobno kot Modrića in Bala tolažil še enega belega baletnika, Tonija Kroosa

Ne spreglejte