Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 3. 2008,
14.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 12. 3. 2008, 14.36

8 let

Žbogar v Barceloni znova četrti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vasilij Žbogar je olimpijski teden jadranja v morju pred Barcelono v razredu laser končal na četrtem mestu, v skromnejši zasedbi razreda 470 pa sta bila Karlo Hmeljak in Mitja Nevečny šesta.

Žbogar je v Barcelono odpotoval s trenerjem in člani trenerskega tabora SailCoach, ki ga vodi Irec Trevor Millard. Tekmovanje je začel obetavno in med 42 jadralci razreda laser od začetka zasedal tretje mesto, potem pa dan pred koncem prišel v cilj dvakrat tretji in nazadoval na skupno četrto mesto. Prehitel ga je Italijan Giacomo Bottoli, drugi je bil portugalski olimpijec Gustavo Lima, v skupnem seštevku pa je vodil tretji s svetovnega prvenstva Španec Javier Hernandez. Pred odločilno regato so Žbogarja od bronastega odličja ločevale le štiri točke, ki jih je 32-letni Izolan v sklepnem plovu sicer zbral, a vseeno ostal na nehvaležnem četrtem mestu. Prehitel ga je namreč Estonec Deniss Karpak, ki je z enakim točkovnim izkupičkom kot Vasilij slavil tretje mesto. Zmagal je Herbnandez pred Bottolijem, Žbogar pa je po nesrečnem razpletu finalne regate podobo kot na nedavnem svetovnem prvenstvu v Avstraliji znova ostal četrti.

V maloštevilčni floti dvoseda 470 naši niso pokazali pretirano dobrih predstav, saj se je od dveh slovenskih posadk v regato za medalje uvrstila le ena. Koprska naveza Hmeljak - Nevečny si je kot šesta v skupnem seštevku prijadrala pravico udeležbe v sklepnem plovu, medtem ko sta Černetovi v mešani konkurenci štirinajstih posadk za las izpadli iz najboljše deseterice. Vseskozi vodilna Italijana Zandona in Trani sta nizu petih zaporednih zmag v zaključni regati dodala še šesto in s tem dokončno potrdila premoč nad floto grških zasledovalcev, Hmeljak in Nevečny pa sta z osmim mestom v zadnji preizkušnji uspela obdržati skupno šesto mesto.

Ne spreglejte