V boj za OI še sprinterji

Naše sprinterje jutri v Pozananju čaka izjemno pomembna tekma, kjer bo na sporedu kvalifikacijska tekma za nastop na OI v Londonu.
V boj za OI še sprinterji

Evropske olimpijske kvalifikacije so še zadnje sito za nastop na največjem letošnjem tekmovanju v Londonu. Med slovenskimi sprinterji so v igri za nastop na OI kajakaš Jošt Zakrajšek, ki je v zadnjem času kazal precej dobro formo in pa naš najboljši dvojec Lovro Leban in Rok Kuk, ki bosta nastopila v disciplini K-2. Lovro in Rok imata za seboj že vrsto mednarodnih uspehov, tako da lahko upravičeno merita na sam vrh. Namreč za uvrstitev na OI šteje le zmaga.

Konkurenca je izredno močna, tako da bodo morali naši tekmovalci pokazati življenjske tekme. Sprva se bo v štartne bloke podal Jošt Zakrajšek, ki je včeraj namesto treninga v čolnu, raje odšel na krajši tek. Pri kajakaših se direktno v finale uvrsti zmagovalec vsake kvalifikacijske skupine, v polfinalih pa je za nastop v finalu prostih še šest mest. V popodanskih urah pa bosta v kvalifikacijah nastopila še Leban in Kuk, ki sta imela v preteklosti nekaj težav z drsenjem čolna. Po besedah njunega strokovnega vodstva pa sta na zadnjih trening kazala odlične rezultate, istega mnenja pa je tudi starejši član naše posadke. "Po zadnjih treningih kaže, da je najina forma zelo dobra. Sicer na tekmovalni hitrosti nisva veliko delala, ampak mislim, da sva kar dobro pripravljena. Pogoji v Poznanju so tudi v redu, tako da bo za vse tekmovalce enako," je dan pred tekmo povedal Lovro Leban, ki pravi, da je njuna kvalifikacijska skupina zelo močna. V kajaku dvosedu sta dve kvalifikacijski skupini in iz vsake se direktno v finale uvrstijo trije najboljši čolni, v polfinalu pa potem ostane prostora za nastop v finalu še za tri najboljše posadke.

Jošt Zakrajšek ima štart ob 9.00, Lovro in Rok pa se bosta v lov za OI spustila ob 15.00.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano