SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci najprej proti Hrvatom

3

termometer

Tretji tradicionalni peteroboj reprezentanc Srbije, Slovenije, Hrvaške, BiH in Črne gore je imel uvodni del - žreb, ki je določil razpored tekmovanja.

Slovenci se bodo jutri (petek) ob 9.uri najprej pomerili s Hrvati, dvoboj pa bo prav gotovo pritegnil največ pozornosti, saj bi utegnil morda celo odločati o prvem mestu. Naši naslednji tekmeci bodo reprezentanti Bosne in Hercegovine. V soboto bodo naši igrali s Srbi, popoldan bodo prosti. V nedeljo se bodo pomerili še s Črnogorci. Tekme bodo ob 9. in 17.uri v tukajšnji dvorani Kalimanjac s štirimi igrišči.

''Žreb je v redu, fantje so v formi, dobro pripravljeni in želijo si uspeha. Že prva tekma bo pokazala, koliko zmoremo na tem kakovostnem peteroboju,'' je po žrebu povedal selektor Aleš Škoberne.

Naši reprezentanca, v kateri so tokrat Aleš Borčnik, Tadej Premru, Anže in Erik Petrič in Jure Kosirnik (manjkata Davor Janžič in Jure Kozjek), bo v črnogorskem Primorju branila prvo mesto, ki ga je lani osvojila v Grudah (BiH). Na prvem peteroboju za pokal častnega predsednika mednarodne zveze, Francoza Alphonsa Lagiera – Brunoa, pri nas v Miljah, je Slovenija osvojila drugo mesto takoj za Hrvaško.

Tekmovanje bo po sistemu vsak z vsakim. Najprej bo dvoboj štafet, potem bosta nastopila po dva igralca v natančnem zbijanju, hkrati bo igra v bližanju in zbijanju v krog. Tekma se bo nadaljevala s hitrostnim zbijanjem, na koncu bosta še obračuna dvojic in v klasični igri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin