Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 8. 2012,
19.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 7. 8. 2012, 19.45

8 let

Pomemben bo vsak skok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav je svetovna športna javnost te dni bolj ali manj osredotočena k dogajanju v olimpijskem Londonu, pa to ne pomeni, da so se športniki neolimpijskih športov prepustili malodušju.

Za to ni časa, med tistimi, ki so bodo konec tedna zelo aktivni pa bodo tudi padalci. Če bi bilo padalstvo med olimpijskimi športi, potem bi imeli Slovenci zelo močne adute tudi na največjem športnem tekmovanju, a ker temu ni tako, se padalci pripravljajo na svoja tekmovanja, s katerih se naši junaki neba običajno vračajo bogatejši za vsaj kakšne stopničke.

Ali bo tako tudi to pot, ko se bo karavana v svetovnem pokalu zbrala v italijanskem Bellunu, bo znano v nedeljo popoldan, ko bo peta letošnja tekma (tretja regularna, op. a.) dobila svoj epilog. Med kandidati za visoka mesta bodo tudi tokrat Slovenci, pri katerih, kot je nekako že v navadi, največ pričakujemo od ekipe Elan (Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek), ki že dlje časa nastopa s preizkušenimi mački in je po dveh tekmovanjih na prvem mestu med ekipami. "Narediti moramo čim manj napak, kar nam letos še ni uspelo, predvsem pa obdržati visoko raven zbranosti od prvega do zadnjega skoka. Letos naši skoki na tekmah preveč nihajo, od skorajda popolnih, do povsem ponesrečenih, zato bo primarni cilj ohraniti konstantnost v vseh serijah," je pred potjo v Italijo dejal Senad Salkič, ki v letošnji sezoni še ni ujel prave forme.

V zelo dobri formi pa je bil v Nemčiji Peter Balta, zmagovalec Altenstadta med posamezniki, ki se bo s svojimi klubskimi kolegi s Ptuja (Boris Janžekovič, Gorazd Vindiš, Matej Kostanjevec, Aleksander Čuš) boril za ekipno mesto med deseterico, kamor bi se radi uvrstili tudi padalci druge leške ekipe ALC Gorazd Lah, Matjaž Pristavec, Matevž Vukotič, Maja Sajovic in Jernej Vukotič.

Glede na število prijavljenih ekip (45, op. a.) se bo v Dolomitih od petkovega jutra do nedeljskega popoldneva bil zanimiv boj v vseh treh konkurencah (ekipno, moški in ženske posamezno), o čemer je leški trener Drago Bunčič povedal: "Tekmovanje v Bellunu bo izredno zanimivo, kajti zaradi letos dveh odpadlih tekmovanj sedaj šteje vsaka tekma (če bi bilo izvedenih vseh šest tekem, se najslabša uvrstitev črta, op. a.), tako da je pomemben vsak skok, vsaka najmanjša napaka te lahko stane visoke uvrstitve. Mi smo v zadnjih dneh dobro trenirali, upam, da bomo to znali unovčiti tudi na tekmi."

'Belluno trophy' svoje duri odpira v petek ob osmih zjutraj, tekma pa bo sklenjena v nedeljo okrog treh popoldan.

Ne spreglejte