Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 2. 2013,
18.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 11. 2. 2013, 18.43

8 let

Kamničankam ''pole position''?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sobotni krog v prvi ženski odbojkarski ligi je potrdil napovedi, da so odbojkarice Kamnika letos daleč največji favorit najprej za finalno vstopnico in tudi za naslov državnih prvakinj.

V derbiju kroga so igralke Calcita namreč suvereno opravile z aktualnimi prvakinjami, ki so jim sicer odvzele niz, toda zmaga varovancev trenerja Olega Gorbačova ni bila pod vprašajem. Z zmago v derbiju so se Kamničanke utrdile na prvem mestu, ki ga bodo le stežka prepustile zasledovalkam, z Mariborom pa se Kamničanke v modri skupini ne bodo več pomerile. Obe tekmi teh dveh moštev v Interligi sta hkrati šteli tudi za točke v modri skupini. Po derbiju z Mariborom je 'head coach' pokalnih zmagovalk za spletno stran Calcita dejal: ''Vedeli smo, da Bruno Najdič s prihodom Đurđevićeve in Emrove veliko menja in zato smo bili pripravljeni na njihove različne postavitve. Prav vse moje igralke so prikazale zelo dobro igro, ves čas pa smo pritiskali s servisom, ki je Mariborčankam povzročal veliko težav. Na drugi strani je bil naš sprejem na visoki ravni. V tretjem nizu je prišlo do manjšega padca zbranosti, toda ko je bilo v četrtem nizu spet treba igro dvigniti na višjo raven, so dekleta to tudi naredila. Enega od ciljev v modri skupini smo zdaj izpolnili, vendar se samo s tem ne smemo zadovoljiti in do konca modre skupine bomo morali vse tekme igrati enako zavzeto.'' Kamničanke so si z zmago v derbiju, kot vse kaže, in če ne bo nepredvidenih presenečenj, že zagotovile 'pole position' za končnico.

Nekoliko v senci derbija, a nič manj zanimivo, je bilo v Zabreznici, kjer so odbojkarice Zgornje Gorenjske gostile Luko Koper. Favorita pred obračunom ni bilo, morda so bile v rahli prednosti gostiteljice zaradi domačega parketa in navijačev, a na njihovo žalost se je tekma po petih nizih razpletla v korist Primork. Tekmo so zaznamovala številna nihanja, predvsem na strani Gorenjk, kar je po tekmi priznala tudi libero Gorenjk Meta Jerala: ''Na žalost je v naši igri preveč padcev in to bo potrebno čim prej popraviti. Večkrat smo že pokazale in dokazale, da enakovredne tekmece lahko stremo, kar se je zgodilo tudi v soboto, a smo po hitrem vodstvu le-tega prehitro zapravile, kar se nam ne sme več dogajati.'' Gorenjke in Primorke bodo z Alianso bile ogorčen boj za mesta tri, štiri in pet, bržčas zadnje mesto v modri skupini pa je (bo) usojeno Kemi iz Puconcev. Prekmurke so na gostovanju v Šempetru v prvem nizu dosegle neslaven rekord, saj so osvojile vsega dve točki(!). S porazom so si odbojkarice Keme najverjetneje zaprle vrata za višjo uvrstitev. Za že omenjena mesta 3., 4. in 5. se bo bržkone odvijal ogorčen troboj med Alianso, Zgornjo Gorenjsko in Luko Koper, ki jih po treh krogih ločijo le tri točke, do začetka končnice pa bo na sporedu še sedem krogov. Če odštejemo tekme proti Mariboru, Kamniku in Puconcem, bodo medsebojne tekme treh ekip odločale o višji uvrstitvi, prva bo na sporedu v četrtek, ko Gorenjke gostijo Alianso.

Ne spreglejte