SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Francozi so se dolgo upirali

4

termometer

Slovenska moška reprezentanca je uspešno začela ekipno svetovno prvenstvo. Prvi so 'padli' Francozi s 6:2.

Naša reprezentanca je povedla z 2:0, saj sta Mitja Gornik in Grega Bajželj izpolnila nalogo, čeprav sta po prvih šestdesetih lučajih močno popustila. Cerkničan je nanizal 147, 176, 155 in 150 kegljev in tako na koncu prehitel tekmeca v skupnem seštevku le za enega. Reprezentant kranjskega Triglava pa je po stezah zbral: 168, 167, 148 in 155 in bil boljši za osem kegljev.

V drugem paru je slabo začel Klemen Mahkovic. Nikakor se ni ujel na stezah in selektor Bojan Pihlar je bil prisiljen poklicati zamenjavo. Od 73. lučaja naprej je kegljal mladi Blaž Čerin, na zadnji stezi zbral celo 169 kegljev in nadoknadil vso razliko. Rok Ružman je osvojil tretjo točko za Slovenijo in nanizal naslednjo serijo: 144, 151, 163 in 158.

V zadnji menjavi sta kegljala Sandi Sajko in Matej Lepej. Mariborčanu se je zalomilo, ni bil dovolj zbran in natančen (141, 126) in ga je na polovici uspešno zamenjal Davor Sobočan (143, 162). Na sosednjih stezah pa je blestel Matej Lepej proti francoskemu reprezentantu romunskega rodu Georgesu Ungureanu. In kako je potekal njun dvoboj? Takole: 155:141, 179:168, 177:142 in 152:162. Pivčan je dosegel daleč najboljši izid v naši reprezentanci (663).

''Lepo sem se ujel na stezah, ki so dobro 'prijemale' moje krogle. Ko ti enkrat gre – ti gre!'' je skromno dejal Matej po nastopu.

Seveda je bil s prvo zmago zadovoljen selektor Bojan Pihlar. ''Vloga favorita na takšnih uvodnih tekmah ni ravno hvaležna. Pomembno je, da smo osvojili prvi točki. Lepej je bil izvrsten, tudi rezevna igralca sta dobro izpolnila svojo nalogo. Uspešno smo 'prebili led', upam, da bomo tako nadaljevali.'' V ponedeljek bodo tekme v ženski konkurenci. Slovenke se bodo v skupini A pomerile s Poljakinjami.

''Treba se bo zelo resno lotili naloge, saj poljska reprezentanca ni slaba, kar je pokazala že v prvi tekmi proti Hrvaticam,'' pravi Brigita Strelec, ki bo kegljala v zadnjem paru z Nado Savič. Pred tem bodo nastopile po vrsti Barbara Fidel, Anja Kozmus, Eva Sajko in Rada Savič. Začetek tekme bo ob 17.45 uri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin