Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 6. 2008,
12.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 22. 6. 2008, 12.19

8 let

Doma nočejo razočarati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po imenitnem uspehu na letošnji uvodni tekmi svetovnega padalskega pokala v skokih na cilj bo od petka do nedelje sila živahno v Lescah, na že 17. Bled pokalu.

Organizatorjem je na Gorenjsko uspelo zvabiti preko 40 ekip s preko 200 padalci, kar je največje število padalcev doslej, zato si želijo le še lepega vremena, ki je v padalskem športu najbolj pomemben dejavnik.

"Pred nami je kar zahteven zalogaj, kajti gostiti preko tolikšno število ekip ni mačji kašelj. Toda k nam vsi vedno radi zahajajo, saj smo znani kot dobri organizatorji, tekma pa je vedno sila zanimiva, zato je tolikšno število nastopajočih za nas le še dodaten organizacijski izziv," razmišlja pred drugo letošnjo tekmo alfa in omega tega tekmovanja Drago Bunčič, ki je v teh dneh polno zaposlen z organizacijo tekme, obenem pa mora skrbeti tudi za pripravljenost svojih padalcev, katerim v zadnjih dneh jim vreme nikakor ni bilo naklonjeno.

Vremenski pogoji prednost

Vseeno pa upajo, da bodo v tem tednu nadoknadili zamujene skoke za trening in da bodo optimalno pripravljeni pričakali konkurenco, ki bo v Lescah izjemna. "V svetovnem pokalu je zagotovo 20 ekip, ki se lahko zavihtijo na najvišjo stopničko, na našem tekmovanju pa bo zbrana pravzaprav vsa svetovna smetana, tudi Rusi prihajajo z dvema ekipama," je o udeležencih dejal Bunčič, ki od svojih varovancev in varovank pričakuje predvsem zbranost. "Domača tekma ni lahek zalogaj, po nekaj dneh brez treninga pa smo tudi brez pravega občutka o stanju forme, tako da je napovedovati karkoli nesmiselno," je previden pred drugo letošnjo preizkušnjo Uroš Ban, član ekipe Elan.

Slednja, ki je v zadnjih šestih letih nanizala kar pet skupnih zmag v svetovnem pokalu, je zagotovo med glavnimi favoriti na domačem 'igrišču', toda tekmeci bodo storili vse, da se Slovenci ne bi veselili pred svojimi gledalci. Italijani, Nemci, Francozi, Rusi, Madžari, Čehi, Slovaki, ki prihajajo na Gorenjsko s po dvema ali še več odličnimi ekipami, bodo napadli z vso energijo, našim junakom neba pa lahko pomagajo izkušnje in poznavanje domačih razmer. "Vremenski pogoji v Lescah so ponavadi precej zahtevni, zato je tu morda naša prednost, a tudi konkurenca je dovolj izkušena, zato pričakujemo izjemno zanimivo, izenačeno in negotovo tekmovanje, naša želja pa je, da doma ne bomo razočarali, je še dodal Uroš Ban. Poleg ekipe Elan (Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek), bo drugo slovensko železo v ognju še eno leško moštvo Flycom (Gorazd Lah, Matej Bečan, Irena Avbelj, Jurij Kozjek in Maja Sajovic), ki tudi ne skriva želje po visokih uvrstitvah, Ptujčani (Peter Balta, Boris Janžekovič, Aleksander Čuš, Tonček Gregorič in Dejan Veselič) pa bodo v Lescah nastopili nekoliko oslabljeni, zato bi bila uvrstitev med petnajsterico lep uspeh. Organizatorji bodo na letošnji tekmi poskrbeli tudi za gledalce, saj bodo v petek in soboto ob 18. uri žrebali nagrade, ki bodo mamljive: tandemski skok s padalom, bungee skok, vikend paket v Atlantisu za dve osebi.

Ne spreglejte