Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
1. 12. 2009,
9.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 9.06

7 let, 12 mesecev

ACH Volley pred "norimi" navijači

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po nogometu, košarki ter rokometu bo elitno evropsko klubsko tekmovanje zagledalo luč tudi pri odbojki. Slovenski predstavnik ACH Volley na uvodu gostuje na vročem terenu na Poljskem.

V ponedeljek popoldne so izbranci Glenna Hoaga opravili še zadnji trening na domačih tleh, danes pa bodo vadili že na poljskem ozemlju, in sicer v Rzeszowu, kjer bodo v sredo odigrali prvo tekmo lige prvakov. Kakšna je ekipa poljskih podprvakov, ima zagotovo najboljši odgovor Kanadčan v dresu ACH Volleyja Daniel Lewis, ki je v minuli sezoni branil barve poljskega prvaka Belchatowa, s katerim je v finalu tamkajšnjega prvenstva gladko s 3:0 premagal ravno Asseco Resovo Rzeszow. "V Rzeszowu sem igral dostikrat in kljub temu, da imajo nekaj novih igralcev, jim je osnova ostala enaka. Zelo so močni na poziciji zunanjih napadalcev in če se jim poruši sprejem, so lahko v velikih težavah. Menim, da gre naša ekipa v pravo smer in da se forma dviguje iz tekme v tekmo. Verjamem, da če bomo pritiskali na njih s servisom, potem imamo možnosti za postavljanje dobrega bloka. Vem, da so odigrali letos nekaj slabih tekem in so zato trenutno na sredini lestvice domačega prvenstva. Čaka nas prava tekma v njihovi dvorani pred njihovimi 'norimi' navijači in prav veselim se že tega dvoboja," je o naslednjemu nasprotniku dejal Lewis.

Blejci so na Poljsko odpotovali z dvanajstčlanskim igralnim orkestrom, doma pa sta ostala Jan Pokeršnik in Matevž Kamnik. Želja po uspehu na tujem terenu, ki je bil v preteklosti v ligi prvakov praktično vseskozi zaklet za slovenske šampione, je v taboru ACH Volleyja velika, vendar se izbranci Glenna Hoaga zavedajo, da bodo morali igrati zbrano ter preudarno, v kolikor se bodo želeli v sredo – obračun se bo začel ob 20.30 - veseliti ravno oni. "Žreb je določil, da se bomo že v prvem krogu pomerili z odlično poljsko ekipo. Zavedamo se, da imajo v moštvu odlične poljske posameznike ter priznane tuje igralce, na drugi strani pa imamo mi mešanico mladih in izkušenih igralcev. Pričakujem polno dvorano in težko tekmo. Psihična priprava bo zelo pomembna kot tudi fizična. V zadnjem tednu smo igrali zelo dobro, zato smo pred poljsko preizkušnjo optimistično razpoloženi," pa je pred prvim testom v tej sezoni lige prvakov spregovoril kapetan ekipe Andrej Flajs, ki je dirigentsko palico prevzel od Matije Pleška.

Ne spreglejte