Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
6. 6. 2012,
6.36

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

VN Kanade Lotus Romain Grosjean

Sreda, 6. 6. 2012, 6.36

4 leta, 10 mesecev

Räikkönen: Prišel bo tudi naš dan

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kimi Räikkönen je bil dvakrat blizu zmage, v Monaku pa niso bili konkurenčni. "Prišel bo tudi naš dan," se hrabri. Več mora pokazati Romain Grosjean. Montreal bo prava priložnost.

Kljub razočaranju iz Monte Carla (dve točki) so v Lotusu prepričani, da so z dirkalnikom E20 v igri za naslov prvaka. Kimi Räikkönen in Romain Grosjean sta bila v Bahrajnu in Španiji med štirimi najboljšimi in tako so v moštvenem seštevku na tretjem mestu izenačeni s Ferrarijem (McLaren in Red Bull sta pred njimi 22 oziroma 60 točk). Je lahko njihov dirkač v Kanadi konec tedna sedmi zmagovalec v sezoni 2012? "Upamo. Tako Kimi kot Romain sta sposobna zmage, tudi E20 je konkurenčen zanje. A zmagati VN ni nekaj lahkega, ne smemo pričakovati, da bo na vsaki dirki nov zmagovalec. Se pa že veselimo Montreala. To bo prva steza letos, kjer ni potrebno veliko 'downforca' (op. a.: potisne sile k tlom), zato bi moral biti E20 tam močan," izpostavlja vodja ekipe, Eric Boullier.

Konkurenčni na večini stez

Kimi Räikkönen je bil v Shakirju tretji, v Barceloni drugi. V Monte Carlu je potihem računal na zmago. Deveto mesto je bilo veliko razočaranje, a še verjame: "Težko je prav vse narediti prav in to je pomembno za zmago. Zmagoval sem že z več ekipami in imam dober občutek, da je Lotus sposoben za vrhunske rezultate. Prišel bo tudi naš dan." Pred sedmo dirko je v seštevku šesti oziroma 25 točk za vodilnim Fernandom Alonsom (Ferrari). "Konkurenčni smo bili na večini stez in zato pričakujemo, da bomo tudi v Montrealu."

Grosjean: Pred nami je zanimiva VN

Več mora pokazati Romain Grosjean. Sezono je začel z dvema odstopoma, se nato s tremi dobrimi dosežki povzpel na osmo mesto (ima 35 točk oziroma 16 manj od ekipnega kolega), nato pa v Monaku po odličnih časih prostih treningov odstopil v prvem zavoju. "Po tako slabem dnevu želiš takoj skočiti nazaj v dirkalnik in odpeljati dobro dirko. Držim pesti, da bo takšna v Kanadi, da bomo lahko dokazali, česa smo zmožni." Dirkališče Gilles Villeneuve mu ustreza, saj ima rad ulične oziroma parkovne steze. "To je kot ulična proga in v takih uživam. Pravi ritem sem imel že v Monaku. Rad dirkam blizu zidovom. V Montrealu je veliko dolgih ravnin in močnih zaviranj. Izziv je tudi asfalt, ki ima slabši oprijem. Spremenljivo je lahko tudi vreme. Prepričan sem, da je pred nami zanimiva VN."

Ne spreglejte