SiolNET. Sportal Avtomotošport
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mosley razjezil Vatanena

1

termometer

Kandidat za predsednika Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA), Finec Ari Vatanen, je bil vse prej kot zadovoljen z Mosleyjevo javno podporo Jeanu Todtu.

Trenutni predsednik Fie Max Mosley je namreč po tem, ko je napovedal, da se na oktobrskih volitvah ne bo še enkrat potegoval za to mesto, kot svojega najboljšega naslednika izpostavila Francoza Jeana Todta. Ta je nekaj dni zatem uradno razglasil svojo kandidaturo, vse skupaj pa je pošteno razburilo Todtovega protikandidata Vatanena. Finec je prepričan, da bi bila izbira nekdanjega šefa Ferrarija zgolj nadaljevanje dosedanje politike Fie, medtem ko sebe vidi kot znanilca sprememb.

"Čeprav sem veliko kritiziral Fio, pa nisem nikoli osebno napadal njenega predsednika Mosleyja," je Vatanen povedal za španski časnik AS: "Nikoli ni dobro, da nekdo ostane tako dolgo na nekem položaju, zato je sprememba nujna. Sam predstavljam novo obdobje z več svežine, medtem ko je Jean Todt predstavnik stare ere . Ni prav, da poskuša Max vsiliti novega predsednika in za svojo kampanjo uporablja moč federacije. FIA ni kraljestvo, marveč republika, vodje pa se izbira demokratično!"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin