Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
27. 10. 2012,
13.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lewis Hamilton Sebastian Vettel Mark Webber Red Bull

Sobota, 27. 10. 2012, 13.31

8 let

Hamilton: Na dirki lahko izzovemo Red Bulla

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
McLaren je bil na kvalifikacijah mnogo bližje Red Bullu, kot se je pričakovalo. Za dirko pa naj bi imeli še boljši ritem. "Vsekakor jih lahko izzovemo," pove Lewis Hamilton.

Dominanca ekipe Red Bull se nadaljuje. Čeprav so bile razlike na kvalifikacijah za VN Indije majhne, pa sta Sebastian Vettel in Mark Webber moštvu pridirkal še tretjo zaporedno prvo štartno vrsto. Za 25-letnega Vettla, ki je bil najhitrejši na vseh treh prostih treningih in v vseh treh delih kvalifikacij, je to peti "pole position" sezone. V nedeljo ob 10.30 bo napadel za svojo četrto zaporedno zmago, s katero bi v bitki za naslov prvaka ušel Fernandu Alonsu (Ferrari). Španec je bil na kvalifikacijah le peti.

Čeprav ta konec tedna še ni bil premagan, Vettel v napovedih za dirko ostaja previden. "Dirka je šele jutri, danes so bile le kvalfiikacije. V soboto se ne osvaja točk. Je pa res, da je bolje, da je Alonso za mano kot pred mano." Razlog za previdnost je znan: McLaren in Ferrari imata boljši ritem za dirko "Glavna preizkušnja nas šele čaka. McLarna sta bila z veliko goriva na treningih zelo hitra. Ferrari lahko preseneti z drugačno taktiko," je izpostavil Nemec, ki se bo osredotil na štart in svojo dirko.

Da bo konkurenca na dirki še bolj strnjena, meni tudi drugouvrščeni na kvalifikacijah Mark Webber. "Mislim, da bo med prvimi tremi ekipami zelo tesno, a vseeno menim, da imamo dovolj prednosti, da ostanemo spredaj."

Le četrt sekunde zaostanka na kvalifikacijah je za Lewisa Hamiltona (McLaren) dober obet. S tretjega štartnega mesta potihem računa tudi na zmago. "Nismo dovolj hitri, da bi Red Bulla prehiteli na kvalifikacijah, vsekakor pa jih lahko izzovemo na dirki. Naš ritem za dirko je bil na treningu tako dober kot njihov." Da ga le ne izdajo pnevmatike, ki so ga pred 14 dnevi v Koreji pahnile na 10. mesto. "Nadejam se boljše dirke od nekaj zadnjih. Komaj čakam dirko brez težav, ko se bom lahko boril za lepo število točk."

Ne spreglejte