Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 10. 2024,
21.03

Osveženo pred

2 uri, 24 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Natisni članek

Max Verstappen formula1

Sobota, 19. 10. 2024, 21.03

2 uri, 24 minut

Formula 1, sprinterska dirka, VN ZDA

Sprinterska dirka Maxu Verstappnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Max Verstappen | Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec sprinterske dirke pred veliko nagrado ZDA v Austinu. | Foto Guliverimage

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec sprinterske dirke pred veliko nagrado ZDA v Austinu.

Foto: Guliverimage

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec sprinterske dirke pred veliko nagrado ZDA v Austinu v svetovnem prvenstvu formule 1. Trikratni zaporedni svetovni prvak je slavil pred Špancem Carlosom Sainzem (Ferrari) in Britancem Landom Norrisom (McLaren).

Max Verstappen VN ZDA
Sportal Verstappen dobil kvalifikacije za sprintersko dirko

Nizozemec je v lovu na četrti zaporedni naslov svetovnega prvaka po nekaj dirkah spet povišal prednost pred najbližjim zasledovalcem Norrisom, ki je v zadnjih tednih, sicer precej počasi, nižal zaostanek.

V ZDA je prišel z 52 točkami naskoka šest dirk pred koncem sezone, po današnjem sprintu pa ima pred Britancem zdaj še dve točki več. Nizozemec je v tej sezoni dobil vse sprinterske dirke in skupno 11. v karieri od 16 sprinterskih dirk v vsej zgodovini F1.

Verstappen je danes vodil od starta do cilja, tudi Norris pa je, potem ko je na startu pridobil dve mesti, praktično celotno kratko preizkušnjo vozil na drugem mestu. A tam ni ostal do konca, ob pritisku Sainza v zadnjem krogu je storil napako, ki jo je Španec izkoristil.

Na četrtem mestu je sprint sklenil še drugi Ferrarijev voznik, Monačan Charles Leclerc, nato pa sta se zvrstila še oba Mercedesova voznika. Britanec George Russell, ki je sicer startal drugi, je bil peti, njegov rojak Lewis Hamilton pa je končal na šestem mestu.

Točno ob polnoči po slovenskem času bodo na vrsti kvalifikacije za klasično preizkušnjo, ta pa se bo začela v nedeljo ob 21. uri.

Mick Schumacher
Sportal Bo Schumacher dobil priložnost? Pri Sauberju se še niso odločili.
VN ZDA Charles Leclerc Ferrari
Sportal Še 160 točk, četrtina sezone, prvo dejanje v Dončićevem Teksasu
Ne spreglejte