Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 5. 2009,
15.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 23. 5. 2009, 15.29

8 let

Buttonu najboljši štartni položaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Britanec Jenson Button (Brawn GP) bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 za veliko nagrado Monaka začel s prvega štartnega mesta. Hamilton po kazni zdrsnil na zadnje mesto.

Vodilni v skupni razvrstitvi si je nov najboljši štartni položaj privozil v današnjih kvalifikacijah. Tik za Buttonom bo štartal Finec Kimi Räikkönen (Ferrari).

Iz druge startne vrste pa bosta preizkušnjo po ulicah Monte Carla začela Buttonov moštveni kolega, Brazilec Rubens Barrichello, in Nemec Sebastian Vettel (Red Bull).

Že v prvem delu kvalifikacij je izpadel lanski zmagovalec monaške preizkušnje, Anglež Lewis Hamilton (McLaren Mercedes), ki je v zavoju Mirabeau naredil napako, izgubil oblast nad dirkalnikom in treščil v zaščitno ogrado ter poškodoval vzmetenje na svojem MP4-24. Šestnajsto mesto je bilo za svetovnega prvaka, ki je na prostih treningih pokazal dobro formo, veliko razočaranje, krivdo za neuspeh pa je 24-letni dirkač prevzel nase: "Moj boj za prvo zmago v sezoni je nepreklicno končan. Ne vem, kaj se mislil. Naredil sem napako, ekipi pa se opravičujem, da sem ji tratil čas." Po kvalifikacijah so na Hamiltonovem dirkalniku morali zamenjati menjalnik, zaradi česar je zdrsnil prav na zadnje štartno mesto.

Če je bilo oba BMW Sauberja glede na trenutne zmožnosti pričakovati v zadnjem delu štartne vrste, pa sta Toyoti povsem razočarali. Jarno Trulli in Timo Glock sta obtičala v deseti štartni vrsti (po kazni Hamiltonu sta sicer napredovala za eno mesto), Italijan pa se je po kvalifikacijah pritoževal nad Fernandom Alonsom. Ta naj bi Trullija oviral, zaradi česar se dirkaču Toyote ni uspelo prebiti v drugi krog kvalifikacij.

Jutrišnja dirka se bo začela ob 14. uri.

Ne spreglejte