Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2022,
17.59

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

atletika Peres Jepchicir Eugene

Ponedeljek, 11. 7. 2022, 17.59

1 leto, 9 mesecev

svetovno prvenstvo v atletiki

Vse več odpovedi pred SP v Eugenu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Peres Jepchirchir | Peres Jepchirchir je zaradi poškodbe odpovedala nastop na SP.  | Foto Guliverimage

Peres Jepchirchir je zaradi poškodbe odpovedala nastop na SP.

Foto: Guliverimage

Olimpijska prvakinja v maratonu Kenijka Peres Jepchirchir je danes potrdila, da bo zaradi poškodbe izpustila bližnje svetovno prvenstvo v atletiki, ki se bo konec tedna začelo v ameriškem Eugenu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dvakratna svetovna prvakinja v polmaratonu bo manjkala zaradi poškodbe v predelu boka. "Res sem si želela v Oregon, a med treningom sem se poškodovala. Zdravniki so mi nato svetovali počitek," je povedala 28-letna športnica.

Jepchirchir je bila prva favoritinja za zmago, saj je od leta 2019 nastopila na petih maratonih in na vseh zmagala, nazadnje aprila letos v Bostonu.

Že prejšnji teden je nastop odpovedala tudi svetovna prvakinja iz Dohe 2019 v metu kladiva Američanka DeAnna Price, ki se je okužila s covidom-19.

Tudi Christin Hussong ne bomo videli na SP v Eugenu.  | Foto: Reuters Tudi Christin Hussong ne bomo videli na SP v Eugenu. Foto: Reuters Vse manjše možnosti za kolajno ima tudi Nemčija, za katero ne bodo nastopili evropska prvakinja v metu kopja Christin Hussong, metalka kopja svetovna prvakinja 2017 in bronasti 2019 Johannes Vetter, srebrni z OI v Tokiu v hitri hoji Jonathan Hilbert in sedmerobojka Carolin Schäfer. V zadnjem trenutku se bo o nastopu odločil olimpijski prvak v teku na 400 m z ovirami Karsten Warholm.

Nastop pa je potrdila Južnoafričanka Caster Semenya, ki bo nastopila v teku na 5000 m. Zdaj 31-letna dvakratna olimpijska prvakinja v teku na 800 m je na petkilometrski razdalji letos dosegla skromen izid 15:31,50, a se je na SP prebila naknadno po številnih odpovedih.

Tekmovalka je znana po tem, da je imela dolgoletne težave z nastopi zaradi previsoke vrednosti testosterona, kjer je Mednarodna atletska zveza določila najvišjo dovoljeno vrednost. Semenya se je proti tej odločitvi dolgo neuspešno borila na Mednarodnem športnem razsodišču v Lozani. Sama je stalno zavračala zahtevo, da na umeten način zniža vrednost testosterona v lastnem telesu. 

Yulimar Rojas
Sportal Zvezdnica zaradi kršenja pravil o opremi na SP brez nastopa v skoku v daljino
Filip Jakob Demšar
Sportal Demšar ob nekoliko premočnem vetru tekel hitreje od 15 let starega slovenskega rekorda
Ne spreglejte