SiolNET. Sportal Atletika
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Velika sprememba v diamantni ligi

0,05

termometer

Sandra Perković
Pravilu "final3" je nasprotovala tudi hrvaška metalka diska Sandra Perković. Foto: Guliverimage

Diamantna liga je spremenila format tekmovanj v tehničnih disciplinah - skokih in metih. Po novem v tekmovanju ne bo več veljalo pravilo "final 3", po katerem je vodilna trojica o zmagovalcu tekmovanja odločala v zadnjem poskusu, ne glede na vse prejšnje dosežke.

Stari format ni upošteval dosežkov na tekmi, čeprav so bili lahko dovolj za zmago, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, ampak je vodilna trojica imela na voljo odločilni zadnji poskus, ki je odločal o končnem vrstnem redu.

Format "final 3" všeč samo gledalcem ne pa športnikom

Tovrstni format, ki naj bi bil pisan na kožo televizijam in drami v zadnjem poskusu, ni bil po godu športnikom, zato je skupščina tekmovanja pravilo ukinila.

Vodstvo tekmovanja se je pred spremembo posvetovalo s tekmovalci, trenerji, pa tudi organizatorji tekmovanj in televizijami.

"Ko smo letos sklenili, da preizkusimo novi format, smo bili seveda zaskrbljeni, a razumeli smo tudi, zakaj poskušamo z novim konceptom," je povedala predsednica komisije športnikov Valerie Adams. Že vnaprej pa je bilo dogovorjeno, da se bodo po letošnji sezoni o formatu še enkrat posvetovali s športniki in na koncu je prišlo do spremembe.

Že novembra je vodstvo tekmovanja predstavilo tudi koledar za leto 2022. Tekmovanja se bodo začela maja v Dohi in končala septembra v Zürichu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin