Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2010,
8.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 8.55

8 let

Velenje bo danes atletsko mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Velenju bodo danes gostili 15. mednarodni atletski miting ob dnevu rudarjev. Na največjem slovenskem mitingu bo nastopila kopica uglednih mednarodnih zvezdnikov, tudi olimpijski in svetovni prvaki.

Miting, ki bo štel tudi za serijo Evropske atletske zveze (EAA) in slovensko mednarodno ligo za veliko nagrado Vzajemne, se bo s članskimi kategorijami začel že ob 17.45, osrednji del mitinga pa ob 19.30.

Prvo ime tekmovanja bo Rusinja Tatjana Lebedjeva, zlata na olimpijskih igrah leta 2004 in srebrna leta 2008 ter zlata na svetovnem prvenstvu leta 2007 in srebrna leta 2009. Ker se bosta v boj za zmago podali tudi olimpijska zmagovalka iz Pekinga Maurren Higa Maggi iz Brazilije in Estonka Ksenija Balta, lanska evropska dvoranska prvakinja, bo to prava spodbuda za slovensko rekorderko Nino Kolarič, četrto na lanskem dvoranskem evropskem prvenstvu Torinu, in domačinko Nino Kokot. V metu kopja se bo domačemu občinstvu vnovič predstavila najboljša slovenska atletinja ta čas Martina Ratej.

Matic Osovnikar, ki bo na letošnjem evropskem prvenstvu v Barceloni branil bron, osvojen pred štirimi leti v Göteborgu, bo imel v teku na 100 m prav tako izvrstno konkurenco. Na štartu bosta med drugimi Michael Frater, nekdanji svetovni podprvak (2005) in član zmagovitih jamajških štafet na prejšnjih olimpijskih igrah v Pekingu in lanskem svetovnem prvenstvu v Berlinu, ter Darrel Brown iz Trinidada in Tobaga, svetovni podprvak iz Pariza (2003) in član srebne štafete na lanskem SP. Mariborčan Sebastijan Jagarinec se bo v teku na 400 m dokazoval v konkurenci letošnjega dvoranskega svetovnega podprvaka Williama Collaza iz Kube in Andrewa Steeleja, četrtega v britanski štafeti na OI v Pekingu.

Ne spreglejte