Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
23. 1. 2008,
21.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 23. 1. 2008, 21.21

8 let

Šestak: V Španijo po medaljo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Marija Šestak bo na marčevskem svetovnem dvoranskem prvenstvu v Valencii velik slovenski up za medaljo. Trenutno je v Budimpešti, kjer se pripravlja na zimsko sezono.

Sezona 2007 je bila za Marijo Šestak, ki je pred leti zaradi poškodbe začasno prekinila atletsko kariero, sijajna.

Debitirala je v slovenski reprezentanci na velikem tekmovanju in takoj navdušila. Na svetovnem prvenstvu v Osaki je v troskoku pristala na petem mestu. Nič manj navdušujoč ni njen osebni rekord, ki ga je dosegla junija na mitingu v Ljubljani. Takrat je skočila 14,92 metra, kar je bil nov slovenski rekord. ''Po odlični lanskoletni sezoni se je veliko spremenilo na bolje. Zdaj imam mnogo več podpore. Dobila sem službo v vojski, pomagata mi sponzorja Mass in Avtohiša Moste. Tudi Atletska zveza Slovenije se trudi. Ne morem se pritoževati. Je veliko bolje, kot je bilo. Letos je olimpijsko leto, zato je to toliko bolj pomembno,'' je v začetku pogovora za Sportal povedala vselej ustrežljiva 28-letna atletinja.

V Srbiji je slabše

Zdaj, ko je zelo uspešna, je veliko tistih, ki ji uspeha ne privoščijo. ''V življenju je vselej tako. Toda s tem se niti najmanj ne obremenjujem. Okoli sebe imam ljudi, ki jih imam rada. Pomembno mi je samo tisto, kar pravijo oni,'' je sporočilo vsem nevoščljivcem poslala soproga slovenskega rekorderja v teku na 400 metrov, Matije Šestaka. ''Sicer pa v Sloveniji nisem ravno prepoznavna. Nisem znana osebnost. Ne dogaja se mi pogosto, da bi me kdo ustavljal na ulici ali kaj podobnega. Mogoče bo, če v prihodnosti osvojim medaljo na kakšnem izmed velikih tekmovanj, drugače,'' je z nasmehom na ustnicah dejala optimistična športnica, ki je slovensko državljanstvo prejela julija 2006. Pred tem je tekmovala za Srbijo. ''Tam so športniki na slabšem. Ljudje tam cenijo le nogometaše in košarkarje,'' je povedala in razkrila, da je z življenjem v Sloveniji zelo zadovoljna. Še bolj bo lahko, če bo nadaljevala z uspešnimi izidi. Prvo priložnost bo imela že marca, ko bo v Valencii na sporedu svetovno dvoransko prvenstvo.

Bila je v Južni Afriki

''V Španijo bom odpotovala z visokimi cilji. Grem po medaljo. Zadovoljna bi bila tudi s finalom, a lagala bi, če bi rekla, da ne razmišljam o medalji,'' je napovedala, a hkrati opozorila: ''Veliko bo odvisnega od tega, kako bom tekmovala pred prvenstvom. Če bo šlo vse po planu, se ne bojim, da ne bi uresničila ciljev. Mislim, da bo za medaljo potrebno skočiti nekje okoli 14,70, 14,80 metra.'' Na novo sezono se pripravlja že nekaj časa, doslej je šlo vse po načrtih. ''Razen tega, da sem imela prejšnji teden manjše težave, ko me je zagrabilo v hrbtu in sem nekaj dni počivala, je bilo vse v najlepšem redu. S treningi sem začela konec novembra. V decembru smo bili skupaj z Maticem Osovnikarjem, Sonjo Roman in še nekaterimi atleti na pripravah v Južni Afriki, kjer je bilo super. Vse je bilo idealno. Vreme, pogoji, družba … Tja se bomo še vrnili. Trenutno sem v Budimpešti, kjer bom do 3. februarja. Na Madžarskem imamo zelo dobre pogoje. Tu sem trenirala že kot mladinka, zato se rada vračam. Treniram še z nekaterimi atletskimi kolegi. Dolgčas mi ni. Dan pred odhodom z Madžarske bom nastopila na mitingu, in sicer v skoku v daljino. Nato bom tekmovala samo še v troskoku,'' je povedala in razkrila plan tekem, na katerih bo nastopila do odhoda v Valencio: Düsseldorf (8. februar), Atene (13.) in Pariz (22.).

''Pripravljena sem zelo dobro. Sem hitrejša in močnejša, kot sem bila lani. Procesa treninga nisem preveč spreminjala. Morda le to, da letos včasih treniram tudi dvakrat na dan. Lani nisem. Vsekakor od leta 2008, ki je zelo pomembno, pričakujem veliko. Poleti bom štartala tudi na olimpijsko normo v skoku v daljino. Obetam si veliko,'' je za konec vsem ljubiteljem atletike sporočila nova slovenska športna junakinja, ki je v izboru za atletinja leta lani končala na drugem mestu za Brigito Langerholc.

Ne spreglejte