Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 6. 2008,
21.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 7. 6. 2008, 21.08

8 let

Po prvem dnevu APS vodita Mass in Kronos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po prvem dnevu atletskega pokala Slovenije (APS) v Ljubljani, ki šteje tudi za mednarodno ligo za veliko nagrado Vzajemne, sta v vodstvu ljubljanska kluba.

V moški konkurenci je prvi Mass (184 točk) pred Kronosom, ki zaostaja tri točke, v ženski pa je prepričljivo na čelu Kronos (139).

Miran Vodovnik je v suvanju krogle zmagal z 19,77 metra, Škofjeločan Matic Osovnikar (Mass) pa je po dveh zaporednih drugih mestih v slovenski konkurenci z 10,31 premagal Jana Žumra (Mass, 10,56), ki ga je ugnal v Mariboru in konec prejšnjega tedna v Ljubljani. Tretji je bil Marko Bratož (Gorica, 10,57). Snežana Rodič (Gorica) je s 14,06 metra v troskoku izpolnila normo B za olimpijske igre v Pekingu, Marina Tomič (Kladivar) pa je na 100 m ovire prepričljivo zmagala (13,55).

V najmočnejši slovenski konkurenci teka na 100 m, manjkala je le Alenka Bikar, ki bo v nedeljo teka na 200 m, je Ljubljančanka Pia Tajnikar (Mass) zmagala z 11,71. Druga je bila Velenjčanka Maja Mihalinec (11,83), sledile pa so Sabina Veit (Poljane Maribor, 11,84), Postojnčanka Nina Kovačič (11,92) in 48-letna Merlene Ottey (Mass, 11,94). Boštjan Fridrih (Almont Slovenska Bistrica) je v daljino skočil 7,67 metra.

Na 400 m je presenečenje pripravil Postojnčan Erik Vončina, ki je s 47,44 izpolnil normo za mladinsko SP in obenem v ciljnem sprintu premagal favorizirana Sebastijana Jagarinca (Poljane Maribor, 47,46) in Jožeta Vrtačiča (Krka, 47,97). Brežičan Jure Rovan je s 5,40 m premagal Andreja Batagelja in Andreja Poljanca (po 5,20 m). Kopje je Mitja Kranjc (Mass) zalučal 75 metrov daleč. Ana Sušec (Kronos) se je v metu kladiva s 63,30 metra povsem približala svojemu lanskemu državnemu rekordu (64,29 m), Helena Javornik (Betnjava) pa je na 5000 m zmagala s 16:51,68.

Osovnikar: Malo me je zategnilo v mišici

Vodovnik je prejšnji teden v slovenski prestolnici presegel 20 m, kar mu tokrat ni uspelo. "V petek sem končal s ciklusom treningov. Imel sem pretežke noge za boljši izid. Ko se bom spočil, pa že pričakujem stopnjevanje forme," je povedal Vodovnik.

Osovnikar je po dveh nepričakovanih porazih ne le premagal Žumra, ampak napovedal tudi boljše nadaljevanje sezone. Po nastopu, ciljnega sprinta ni opravil na vso moč, se je prijel za stegensko mišico. "Malo me je zategnilo v mišici, ni pa me zabolelo. Ker se mi to že dolgo ni zgodilo, sem bil kar malce presenečen, pa na srečo ni bilo nič hudega. V pripravah na olimpijsko sezono sem zelo veliko treniral in to se mi je poznalo tudi na prvih tekmah. Do OI je še veliko časa in prepričan sem, da bom še stopnjeval svojo formo. Za 200 m pa potrebujem še več tekem, da razvijem največjo hitrost, štiri do pet, zato bom lahko šele po julijskem državnem prvenstvu bolj jasno odgovoril na vprašanje, kar od 200 m pričakujem na OI. Gotovo pa je, da se bom osredotočil na 100 m," je pojasnil Osovnikar.

Rodič: Škoda, da nisem imela močnejše konkurence

Rodičeva bo na OI na Kitajsko odšla le, če bo izpolnila normo A (14,20), ki jo je že krepko presegla Marija Šestak, ki ima v lasti najboljši letošnji izid na svetu in tokrat ni tekmovala. "Škoda, da nisem imela močnejše konkurence, saj je poleg Šestakove manjkala tudi Tanja Prudič. Kljub temu sem zadovoljna, ker mi gre iz tekme v tekmo bolje. Poleg tega sem imela prejšnji teden težave z gležnjem in sem jemala zdravila. Že po nastopu v Beogradu so se mi v levem gležnju ponovile bolečine in s tem težave, ki sem jih prvič doživela pred leti na treningu v Angliji. Na tekmi sem imela zelo velike težave in sem šele v zadnji, šesti seriji sestavila dober poskus in največjo daljavo," je pojasnila Rodičeva.

Tomič: Zadnji del teka mi ni uspel

V ženskem teku na visokih ovirah se je obetal dvoboj med Tomičevo in Radmilo Vukmirovič, vendar je slednja obstala v tekmovalnih blokih, ker je za svojimi startnimi bloki zaslišala piskanje, kot da bi bil start razveljavljen, kar pa se ni zgodilo. "Od tretje ovire naprej sem po dobrem startu tekla sama. Zadnji del teka mi zato ni uspel. Prav obratno je bilo pred tednom dni na veliki nagradi v Ljubljani, ko sem slabše začela, pa dobro nadaljevala. Moj načrt je, da bi letos tekla pod 13,10 sekunde (norma B za OI je 13,11). S tem bi izpolnila svoje načrte in bi lažje tekmovala naprej," je menila Tomičeva.

Tajnikar: Načrtovala sem zmago

Ženski sprint je ponovno postregel z izenačenim nastopom. "Načrtovala sem zmago, pa tudi s časom sem zadovoljna. Trenirala sem zelo dobro, zadnja dva dneva pa sem počivala in sem bila tako resnično dobro pripravljena. Potem ko sem na prvih tekmah nastopila z nekaj strahu, kako bo, pa sem potrebovala tudi nekaj več časa za tekmovalni občutek. Moj cilj je, da bi izboljšala osebni rekord (11,43), ki je povsem blizu normi B za OI (11,42)," je napovedala Tajnikarjeva.

Ne spreglejte