Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 1. 2016,
21.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Maja Mihalinec atletika Zagreb

Sobota, 23. 1. 2016, 21.00

8 let

Maja Mihalinec zmagala v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Maja Mihalinec (Velenje), ki že ima normo za dvoransko svetovno prvenstvo marca v ZDA, je na atletskem mitingu v Zagrebu zmagala v teku na 60 m.

V troskoku je zmagala Saša Babšek (Slovenska Bistrica, 13,38 m). Joni Tomičič Prezelj (Olimpija) je bila druga na 60 m ovire; v kvalifikacijah je tekla 8,45, v finalu pa 8,47. Joni Tomičič Prezelj (Olimpija) je bila druga na 60 m ovire; v kvalifikacijah je tekla 8,45, v finalu pa 8,47. Urban Čehovin (Gorica) je bil četrti v skoku v daljino s 7,41 m, peti pa Žiga Vrščaj (Mass, 7,40 m).

"Današnji izid je bil že boljši pokazatelj trenutne pripravljenosti. Vesela sem, da sem že na drugi tekmi v tej zimski sezoni tekla blizu norme za SP, ki jo sicer imam že od lani. Počasi prihajam v tekmovalni ritem, na naslednjih tekmah bom nastopila že v močnejši konkurenci in upam na hitrejše čase," je bila zadovoljna Mihalinčeva.

"Tekmovalo nas je kar 31, zato sem imela med vsakim skokom 30 minut premora. To je pomenilo, da sem se morala pred vsakim poskusom na novo ogreti. Kljub temu sta bila dva neveljavna skoka, z odrivom brez deske, dolga vsaj 6,50 metra, kar me res veseli. Pomembno je tudi, da je moje stopalo končno povsem zdravo, saj še pred mesecem dni nisem vedela, če bo zdržalo odrive iz polnega zaleta. Sedaj lahko to odmislim in se posvetim le skakanju. Dobro sem pripravljena in se veselim naslednjih tekem," je pojasnila Djordjevičeva.

"Imela sem velike težave s tehniko. V skokih sem se zelo mučila, pa tudi tekma je potekala zelo hitro," je povedala Babškova, ki je ugnala Petro Koren (Kronos Ljubljana, 13,17 m) in Mersiho Kazič (Dolenjske Toplice, 13,08 m).

Gregor Kokalovič (Krka) je tekel le v kvalifikacijah na 60 m (6,98), zaradi poškodbe leve mečne mišice pa v finalu ni nastopil.

Ne spreglejte