Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 11. 2012,
14.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 11. 2012, 14.03

8 let

Djordjević o "norveški dopinški aferi"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trener Srdjan Djordjević je eno izmed imen, ki se pojavljajo v dopinški aferi na Norveškem in v kateri je osrednja oseba Petar Vukičević, oče in trener norveške Christine Vukičević tekačice.

Norveški časnik Dagbladet je prejšnji teden objavil vsebino elektronske pošte med Djordjevićem ter Petrom Vukičevićem, dopisovanja pa naj bi potekala med novembrom leta 2001 in februarjem leta 2003. Vsebino, v kateri naj bi bili opisi uporabe dopinga, je medijem posredovala Turid Syftestad, nekdanja žena Vukičevića.

"Za to sem prvič izvedel pred letom in pol, ko me je poklical novinar enega izmed tabloidov. Leta 2004 so sicer že imeli na Norveškem nekaj o tej temi. Opravili so kopico testiranj in potem opustili primer kot nepomemben, kot da ga nikoli sploh ni bilo," je povedal Djordjević.

"Sedanja zgodba temelji na izjavah nekdanje žene Vukičevića. Sam nimam niti ene elektronske pošte z objavljeno vsebino. Sicer pa je ta pošta zelo kontroverzna, vsebina je zmanipulirana in upam, da se bo to dalo z lahkoto dokazati. Sam sicer ne morem natančno trditi, kaj sem rekel ali napisal pred 11 leti. To je že statistično nemogoče, saj na teden odgovorim na sto mailov in nimam pojma, kaj sem pisal pred leti," je izjavil Djordjević.

Djordjević je pred pol desetletja sodeloval tudi z Olimpijskim komitejem Norveške. "Leta 2007 sem bil povabljen v Oslo, kjer sem predaval o biomehaniki sprinta in bil večkrat tam tudi na testiranjih. To sodelovanje z uporabo metode TMG-BMC v medicini in športu je bil na strokovni ravni, na predavanjih pa je bilo veliko trenerjev iz različnih športov," je dejal Djordjević.

Djordjević je tudi dodal, da ni sodeloval v procesu treniranja Vukičevićeve, bronaste na dvoranskem evropskem prvenstvu leta 2011 v Parizu na 60 m ovire, svetovne mladinske podprvakinje leta 2006 in evropske prvakinje do 23 let 2009 na 100 m ovire. "Enkrat ali dvakrat je bila v Ljubljani na testiranjih. Z njo sem v zadnjih desetih letih sodeloval le pri testiranjih, od tega še dvakrat na Norveškem. Podobnih testiranj imam stotine z različnimi športniki in športnicami po svetu. S Petrom Vukičevićema se poznava prijateljsko, ko je bil še atlet v nekdanji Jugoslaviji. V devetdesetih letih sva se videla le še na kašnih pripravah. Potem je njegova življenjska pot vodila drugam, srečevala pa sva se le še na kakšnih tekmovanjih. Ob tem je posebej izstopajoče, da je bila Christina Vukičević leta 2001 stara 14 let. Vse skupaj je izmišljena zgodba, tako sem dejal tudi novinarjem, ki so me poklicali. Tudi nobenega stika nisem imel doslej z norveško protidopinško agencijo ali kakšnim drugim podobnim organom," je zatrdil Djordjević.

Ne spreglejte