SiolNET. Sportal Atletika
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger
slovenski atletski tabor pred evropskim prvenstvom

"Izidi nam dajejo razlog, da razmišljamo o prvi kolajni po desetih letih"

0,20

termometer

atletska reprezentanca
Luka Janežič je prvi slovenski adut. Foto: Peter Kastelic/AZS

Slovensko atletsko reprezentanco konec tedna čaka nastop na atletskem dvoranskem evropskem prvenstvu v Glasgowu. Vodstvo zveze kolajne sicer ni predstavilo kot cilja osemčlanske odprave, iz izjav pa je vseeno moč sklepati, da naj bi na Škotskem nastopil čas Luke Janežiča.

Luka Janežič Sportal Atletski rekorder, ki bi mu moral prisluhniti vsak Slovenec

Ob slovenskem rekorderju v teku na 400 m bodo na otoku nastopili še Anita Horvat (400 m), Maruša Mišmaš (1500 m), Tina Šutej (palica), Maja Mihalinec (60 m), Maruša Černjul (višina), Jakob Filip Demšar (60 m ovire) in Žan Rudolf (800 m).

"Prvi vrhunec je pred nami. Ekipa je mešanica izkušenj, obilnega znanja in mladostne zagnanosti. Prijetno je presenetil mladinec Filip Jakob Demšar, ki je dal vedeti, da bomo tudi v prihodnje krojili vrh evropske atletike. Sicer pa ne moremo več govoriti o menjavi generacije, ampak na prvenstvo potujemo z izkušeno ekipo in ciljamo v sam evropski vrh. Ciljamo visoko. Žal mi je, da z nami ni Agate Zupin, ki se vrača po poškodbi, a letošnji izidi nam dajejo razlog, da razmišljamo o prvi kolajni po 10 letih," je pred potjo na prvenstvo dejal predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar.

"Letošnji izidi nam dajejo razlog, da razmišljamo o prvi kolajni po 10 letih," pravi predsednik Roman Dobnikar. "Letošnji izidi nam dajejo razlog, da razmišljamo o prvi kolajni po 10 letih," pravi predsednik Roman Dobnikar. Foto: Peter Kastelic/AZS

Pričakuje konkurenčne rezultate

Ta ne skriva, da v boju za odličje slovenski tabor računa predvsem na Luko Janežiča. "Ekipa je močna, konkurenčna in željna uspehov. Tudi od ostalih članov reprezentance pričakujem konkurenčne nastope." Predsednik je posebej ponosen tudi na novo infrastrukturo: "V sezono smo zakorakali s prvo krožno atletsko dvorano v Novem mestu, obeta se dvorana v Ljubljani in veseli me, da našim športnikom iz leta v leto zagotavljamo boljše pogoje." Dobnikar je ob tem dodal, da že letos poleti pričakuje potrjeno gradbeno dovoljenje za atletski center v Ljubljani.

Predsednik strokovnega sveta Vladimir Kevo pa je izpostavil, da je vesel dejstva, da je kar osmerica atletov v zelo kratkem roku izpolnila zahtevano ostro normo za prvenstvo. "Veseli me tudi, da so naši atleti visoko na evropskih lestvicah. Luka je tretji, Maruša sedma, Tina 11. To nas navdihuje z optimizmom, da bodo na tekmi pokazali, kaj so sposobni. Ne zahtevamo zmage in uvrstitve v finale, a vsak naj doseže, kar si najbolj želi, in mislim, da bomo vsi zadovoljni."

atletska reprezentanca Foto: Peter Kastelic/AZS

 

"Čas, da nadaljujemo serijo zbiranja kolajn"

Drugič zaporedoma bo vodja odprave nekdanja vrhunska atletinja Marija Šestak: "Po desetih letih je čas, da nadaljujemo serijo nabiranja kolajn. Morda so zdaj na vrsti fantje, a tudi pri dekletih sem optimistična. Sama bom skušala narediti vse, da se bodo optimalno pripravili na svoje nastope. Verjamem, da se bomo domov vrnili z zelo dobrimi izidi."

Tekmovanja se bodo začela v petek.

Preberite še:

Luka Janežič Sportal Na EP v Glasgow osmerica slovenskih atletinj in atletov Tina Šutej finale Rio 2016 Sportal Šutejeva tudi z normo za svetovno prvenstvo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 164
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin