Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 6. 2011,
10.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Šutej Martina Ratej Primož Kozmus Sonja Roman

Sobota, 18. 6. 2011, 10.28

8 let

Atleti in atletinje za obstanek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes in v nedeljo bo slovenska atletska reprezentanca nastopala na ekipnem evropskem atletskem prvenstvu v Izmirju v Turčiji, cilj pa je obstanek v prvi ligi.

V konkurenci Belgije, Hrvaške, Finske, Grčije, Madžarske, Irske, Nizozemske, Norveške, Romunije, Švice in Turčije bo nastopila večina najboljših Slovencev na čelu s Primožem Kozmusom.

Kozmus, aktualni olimpijski in svetovni prvak, je eden izmed glavnih zvezdnikov tekmovanja. Po enoletni prekinitvi kariere in ponovni vrnitvi na tekmovališča ocenjuje, da se bo v Turčiji potegoval za drugo mesto z Grkom Alexandrosom Papadimitrioujem. Meni, da je Madžar Krisztian Pars trenutno tako dobro pripravljen, da je favorit za zmago.

V ekipi visoki mesti med drugimi realno pričakujeta zlasti Martina Ratej, ki ima najboljši izid na svetu v metu kopja, in Tina Šutej, tretja na svetu v tej sezoni v skoku s palico. Visoko bi se lahko uvrstila tudi Sonja Roman, bronasta leta 2009 na evropskem dvoranskem prvenstvu v Torinu. Letos še ni tekmovala in je odpovedala tudi tekmo v Izmirju. Načrte pa ji je prekrižala poškodba narastišča zadnjične mišice. Zaradi poškodbe manjka tudi Sebastijan Jagarinec, najboljši Slovenec ta čas v teku na 400 m; nadomestil ga bo Luka Zakrajšek.

Slovenska atletska reprezentanca je 19. in 20. junija lani na tem tekmovanju v Budimpešti, kjer je manjkal Kozmus, obstala v prvi ligi in končala na desetem mestu med 12 udeleženkami tega tekmovanja, drugega po kvaliteti na stari celini. Najboljše slovenske izide so z drugimi mesti dosegle Nina Kolarič v skoku v daljino (6,47 m), Snežana Rodič v troskoku (14,52 m), Tina Šutej v skoku s palico (4,40 m) in Martina Ratej v metu kopja (59,77 m). Jagarinec je bil tretji v teku na 400 m (46,19), tretji pa je bil tudi Matic Osovnikar na 100 m (10,42).

Ne spreglejte