Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
27. 12. 2016,
16.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

dobrodelnost vpliv Beyonce Lin-Manuel Miranda Jennifer Lopez Taylor Swift Demi Lovato Miley Cyrus Lady Gaga John Cena Shailene Woodley Jesse Williams Zendaya

Torek, 27. 12. 2016, 16.01

6 let, 6 mesecev

Najbolj velikodušni zvezdniki

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Beyonce, Jay Z

Na vrhu seznama zvezdnikov, ki so s svojo radodarnostjo in/ali slavo največ prispevali k družbenim spremembam v preteklem letu, se je znašla pevka Beyonce.

Popzvezdnica je v letu 2016 opozarjala na številna družbeno pomembna vprašanja in gibanja, kot je Življenja temnopoltih so pomembna (Black Lives Matter), na težave s pitno vodo v mestu Flint in enakopravnost spolov. Avgusta je na podelitev glasbenih nagrad MTV kot svoje gostje pripeljala matere ustreljenih temnopoltih fantov, nekatere med njimi pa so nastopile na njenem albumu Lemonade in nosile fotografije svojih sinov, žrtev odmevnih streljanj.

Poleg tega je Beyonce zbrala 82 tisoč dolarjev za mesto Flint v zvezdni državi Michigan in nastopila na koncertu, dobiček od vstopnic pa namenila Fundaciji Robin Hood za podporo izobraževanju.

Na seznamu Celebs Gone Good (Zvezdniki, ki so bili dobri), ki ga pripravlja organizacija Do Something, so se znašli še igralec Lin-Manuel Miranda, najbolj znan po uspešni gledališki predstavi Hamilton, ter pevki Taylor Swift in Demi Lovato.

Taylor je bila letos zelo radodarna. | Foto: Reuters Taylor je bila letos zelo radodarna. Foto: Reuters

Miranda je ob prejemu nagrade tony v čustvenem govoru, v katerem se je dotaknil streljanja v gejevskem nočnem klubu v Orlandu na Floridi, dejal, da "ljubezen je ljubezen je ljubezen". Z Jennifer Lopez je izdal pesem Love Make the World Go Around, vse dohodke od pesmi pa dal v dobrodelne namene.

Swiftova je žrtvam poplav v Louisiani darovala milijon dolarjev, Lovatova pa je spregovorila o vprašanjih mentalnega zdravja. Na četrto mesto najbolj velikodušnih oziroma dobrodelnih zvezdnikov se je uvrstila igralka Shailene Woodley, sledijo pa ji profesionalni rokoborec John Cena, pevki Miley Cyrus in Lady Gaga, manekenka Zendaya in igralec Jesse Williams.

Ne spreglejte