Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Petek,
25. 11. 2016,
18.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

2

Natisni članek

Melania Trump modni oblikovalci Tommy Hilfiger Michelle Obama Jackie Kennedy Hillary Clinton

Petek, 25. 11. 2016, 18.02

6 let, 7 mesecev

Bojkot oblikovalcev? Nobena težava za Melanio.

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

2

Melania Trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Obleči prvo damo ZDA je čast za vsakega modnega oblikovalca. Michelle Obama je z izbiro njihovih oblačil proslavila marsikaterega manj znanega (ameriškega) oblikovalca. Nekateri med njimi so napovedali bojkot Melanie Trump.

V začetku tedna je francoska modna oblikovalka Sophie Theallet, odgovorna za nekatere najboljše kreacije, ki jih je nosila Michelle, napovedala bojkot prihajajoče prve dame. Ne le da sama ni pripravljena sodelovati pri modnih kosih za Melanio, ampak je k temu pozvala tudi druge oblikovalce. Razlog: politika Donalda Trumpa, ki je v predvolilni kampanji močno razdelil ZDA.

Da mode in politike ne gre mešati, je nekaj dni pozneje sporočil oblikovalec Tommy Hilfiger. "Melania je zelo lepa ženska in menim, da bi moral biti vsak oblikovalec ponosen, če bi nosila njegova oblačila," je dejal.


Preberite še:
Strokovnjakinja o stilu Melanie Trump: ocena preteklih oprav in napotek za prihodnje


Tudi če bi poziv k bojkotu naletel na plodna tla pri oblikovalcih, pa – sodeč po tem, da je Melania do zdaj nosila predvsem evropske oblikovalce – ne bi bil preveč boleč za Sevničanko. Melania, ki je na republikanski konvenciji v Clevelandu poleti nosila belo obleko srbske oblikovalke Roksande Ilinčić, je med predvolilnim bojem le redko nosila ameriške oblikovalce, če pa že, je obleke kupila tako kot navadni smrtniki – v trgovini. Melania je sicer nosila kose, ki si jih večina navadnih smrtnikov ne more privoščiti, kot je na primer bela obleka Ralpha Laurena za štiri tisoč dolarjev (3.770 evrov), ki jo je nosila med zmagovitim Trumpovim govorom. Nekaj ur pred tem se je na volišče v družbi moža podala v obleki Michaela Korsa, ki jo je kupila v butiku na aveniji Madison.

Modni oblikovalci se bodo težko uprli klicu elegantne Melanie po sodelovanju. Če bodo klic sploh prejeli, saj je Melania med predvolilno kampanjo kljub drugačni tradiciji obleke kupovala v trgovinah. | Foto: Getty Images Modni oblikovalci se bodo težko uprli klicu elegantne Melanie po sodelovanju. Če bodo klic sploh prejeli, saj je Melania med predvolilno kampanjo kljub drugačni tradiciji obleke kupovala v trgovinah. Foto: Getty Images

Do zdaj so žene predsedniških kandidatov neposredno sodelovale z oblikovalci. Jackie Kennedy je pogosto nosila obleke modne hiše Dior in Chanel, Nancy Reagan pa je rada nosila obleke osebnega prijatelja Oscarja de la Rente.

Melania je že nakazala, da ne bo tradicionalna žena predsednika ZDA, ko je sporočila, da se zaradi sina še pol leta po moževi prisegi ne bo selila v Belo hišo. S Sevničanko kot prvo damo se bo po napovedih ameriških modnih medijev spremenil odnos, kakršnega je imela z oblikovalci Michelle. Ta je z nošenjem njihovih oblačil močno pripomogla k promociji ameriške modne industrije, še posebej oblikovalskih imen, kot so Christian Siriano, Jason Wu, Thakoon in Prabal Gurung.

Melania pogosto nosi bela oblačila. Tako je bilo tudi ob zmagovitem Trumpovem govoru, kar so ji številni zamerili, ker je bila bela neuradno barva poražene Hillary Clinton. | Foto: Reuters Melania pogosto nosi bela oblačila. Tako je bilo tudi ob zmagovitem Trumpovem govoru, kar so ji številni zamerili, ker je bila bela neuradno barva poražene Hillary Clinton. Foto: Reuters

Poleg tega so številna velika imena ameriške modne industrije, kot so Lauren, Tory Burch, Marc Jacobs in Gurung, med predvolilno kampanjo sodelovala s Hillary Clinton. Oblikovalec Joseph Altuzarra je za New York Times povedal, da oblikovalci pričakujejo, da bo imelo to "predsedovanje drugačen odnos do oblek".

Venezuelska oblikovalka Caroline Herrera pričakuje, da se bodo njeni kolegi po mesecu ali dveh pomirili in bodo pripravljeni sodelovati z Melanio, ker "gre za modo" in ker bo Melania predstavljala ZDA.

Ne spreglejte