TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2009,
14.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 9. 2009, 14.48

8 let

SkyEurope bankrotiral, turisti ne morejo domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ena od najbolj znanih srednjeevropskih nizkoproračunskih letalskih družb SkyEurope Airlines je po sedmih letih in pol delovanja brez kakršnegakoli predhodnega obvestila objavila bankrot.

Ena od najbolj znanih srednjeevropskih nizkoproračunskih letalskih družb SkyEurope Airlines, ki je letno prepeljala 3,7 milijona potnikov, je po sedmih letih in pol delovanja ponoči brez kakršnegakoli predhodnega obvestila objavila bankrot. Na svoji spletni strani so zapisali, da so zaustavljene vse dejavnosti družbe. Potniki so tako prepuščeni sami sebi. Turisti se bodo morali vrniti na lastne stroške Na spletni strani so še zapisali, da naj se stranke v primeru, da so pri njih vozovnico kupile s kreditno kartico, obrnejo na pristojno banko in prosijo za povrnitev denarja za neizkoriščeno letalsko vozovnico. Če so vozovnice kupili neposredno pri letalski družbi, povrnitev stroškov ne bo mogoča. Če so potniki kupili vozovnice preko turistične agencije, naj se posvetujejo z njimi, če pa so že odpotovali, se bodo morali vrniti domov z drugo letalsko družbo na lastne stroške. SkyEurope se je sicer svojim potnikom opravičil "za vse nevšečnosti, ki so jim jih povzročili".

Ker je omenjena slovaška letalska družba potnike prevažala tudi na hrvaško obalo, tamkajšnji mediji poročajo o velikem razočaranju in jezi turistov. Mlad češki par bi moral po tedenskem oddihu odpotovati iz Zadra na Dunaj, za bankrot pa je izvedel šele na letališču. Letalo se preprosto ni pojavilo, nihče na letališču sploh ni vedel, kaj se dogaja, da so odpovedani vsi leti, pa sta izvedela na spletni strani SkyEuropa. Kako se bosta vrnila domov, še ne vesta. Še večji šok pa je doživela njuna prijateljica, ki je še na dan bankrota brez težav kupila vozovnico s Češke v Barcelono in za to plačala 270 evrov.

Več sto čeških državljanov se ne more vrniti domov Več kot sto čeških državljanov pa naj bi se po poročanju Jutarnjega lista že oglasilo na češko veleposlaništvo v Bolgariji, saj se od tam ne morejo vrniti domov, ker nimajo denarja za nove vozovnice.

Ne spreglejte