SiolNET. Siol Plus Junaki za jutri
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Matej Godec službo ulovil s trnkom

4

termometer

Več kot leto dni je 38-letni komercialist Matej Godec neuspešno pisal prošnje za službo, dokler se mu nekega dne na trnek ni ujela misel: "Zakaj si ne bi finančno pomagal s svojim hobijem?"

Oče dveh mladoletnih otrok je namreč strasten ribič, ki se v prostem času ukvarja z muharjenjem. V vodi in ob njej s trnkom v roki preži na ribe, v današnjem hitrem tempu življenja pa svoj hobi doživlja kot posebno obliko sproščanja v naravi.

A bistvo muharjenja, poudarja sogovornik, ni samo v tem, da ujamete ribo. "Gre za iskanje ravnovesja, za preizkušanje vztrajnosti, gre za ljubezen do narave in skrb za okolje," pojasni Godec.

Že kot majhnega ga je oče jemal s seboj na ribolov, želja po muharjenju in preživljanju prostega časa v naravi pa je dozorela pozneje, pojasnjuje ribič. "Ure ob vodi mi pomagajo do potrebnega ravnovesja, ko si spočijem od napornega dne, se otresem vseh skrbi, stresa," pravi sogovornik.

Godec obljublja nepozabno izkušnjo Ker je več kot leto dni zaman pošiljal prošnje za delo, lačna usta pa je treba nahraniti, se je odločil, da postane samostojni podjetnik in ponuja tečaje muharjenja. Sam obožuje vse oblike muharjenja, najraje pa lovi s suho muho, tečajnikom pa ponuja neverjetno izkušnjo.

"Tisti, ki jih muharjenje zanima, se lahko pri meni naučijo osnov muharjenja, se seznanijo s potrebno muharsko opremo in priborom znanih proizvajalcev. Naučili se boste osnovnih tehnik muharskega meta in taktik muharjenja," pojasni Godec.

Pri tem obljublja nepozabno izkušnjo, ki "vam lahko spremeni življenje". Godec se namreč vsakemu tečajniku popolnoma posveti, "na prvem mestu pa je varnost". Tečaje izvaja v Kamniški Bistrici, organizira pa tudi tako imenovane izlete za že izučene ribiče. Ti lahko svoje muharske sposobnosti preizkusijo v eni od slovenskih lepotic, kot so Kamniška Bistrica, Soča, Krka, Idrijca in Kolpa.

Je pa obdobje, ko se riba ujame na vabo, časovno omejeno, pravi Godec. Tako ribolovna sezona traja od aprila do oktobra oziroma novembra. Svoje izkušnje v obliki bloga deli tudi na svoji spletni strani flayfishingodec. Godec je sicer pred kratkim dobil delo za določen čas prek javnih del v humanitarni organizaciji Ozara.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin