SiolNET. Siol Plus Junaki za jutri
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Junak meseca avgusta je Matej Markovič

3

termometer

V rubriki Junaki za jutri predstavljamo ljudi s pogumom in dosežki. Želimo pokazati, da je mogoče tudi v Sloveniji nekaj doseči, da imamo zmagovalce in prvake. Avgusta vas je prepričal Matej Markovič.

Bralke in bralci ste izbirali med petimi kandidati in izbrali Mateja Markoviča, ki se je lotil triatlonskega projekta z dobrodelno noto. Mateju ste namenili 1903 glasove.

V Kopru bo skočil v morje, na Triglavu odprl šampanjec, vmes pa zbiral za šolske potrebščine

Matej Markovič je 38-letni profesor športne vzgoje, ki kot višji vojaški častnik v Slovenski vojski deluje na področju civilno-vojaškega sodelovanja. Je tudi in predvsem oče treh otrok in osebni trener, ki na svoje gojence ne prenaša le znanja, pač pa filozofijo življenja in treniranja. Človek, ki se nikoli ne preda in ki verjame v lepši jutri.

V izboru za junaka meseca avgusta so še sodelovali:

Podjetnika, ki bosta vaše stanovanje prodala na drugačen način

Miha Puklavec in Danijel Grabrovec verjameta v svojo idejo. Ustvarila sta neke vrste nepremičninsko agencijo, ki stranki ponuja pomoč pri prodaji ali nakupu, grafično izpopolnjene oglase z različnimi možnostmi preureditve ter pomoč pri njeni realizaciji.

Prostovoljec, ki zna v kozji rog ugnati tudi poklicne gasilce

Domen Pavlič je prav gotovo prvo ime slovenske različice Firefighter Combat Challenge, najtežje gasilske preizkušnje na svetu, no, če odštejemo realne intervencije, ki so poleg fizične zahtevnosti lahko tudi smrtno nevarne, ki so ga pred petimi leti prvič izvedli tudi na naših tleh.

Tabornike na čelo države? "Absolutno."

Zveza tabornikov Slovenije med 11. in 15. avgustom gosti 40. svetovno skavtsko konferenco, ki je največji mednarodni dogodek v Sloveniji nasploh. Kot prostovoljka na konferenci pomaga tudi 26-letna Nina Kušar, ki je tabornica že 14 let.

Oče dirkal s Senno, sam osvojil Evropo in Slovencem ponudil filtrirano vodo

Večji del svojega življenja je danes 32-letni Aleš Prek zapisal športu. Bil je odličen alpski smučar, ki se je prebil do slovenske reprezentance B. Nadaljnjo kariero mu je preprečila poškodba kolena.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin