Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
12. 1. 2016,
13.17

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

osebne finance dražba stanovanje Piran vikend morje

Torek, 12. 1. 2016, 13.17

7 mesecev, 3 tedne

Bi imeli vikend na morju? Poskusite na dražbi.

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V začetku februarja bo na tretji dražbi na prodaj dvosobno stanovanje v središču Pirana. Izklicna cena je tokrat tretjino nižja in znaša 58.600 evrov. Zanimanja kupcev je precejšnje.

Stanovanje v prvem nadstropju stare piranske hiše je bilo pred desetimi leti v celoti obnovljeno. Na 56 kvadratnih metrih so opremljena kuhinja z jedilnico, dnevna soba, spalnica, kopalnica in hodnik. V precej slabšem stanju sta sicer fasada večstanovanjske hiše in hodnik v trinadstropni hiši. Ogrevanje je urejeno na električno energijo.

Stečajni upravitelj je zadnji dve poletni sezoni stanovanje oddajal v počitniške namene. Etažna lastnina je urejena in vpisana v zemljiško knjigo.

Izklicna cena na tretji dražbi tretjino nižja

Tretja javna dražba za dvosobno stanovanje na Zelenjavnem trgu 6 bo 9. februarja v Ljubljani. Prvi dve sta bili po besedah stečajnega upravitelja Jožeta Podržaja neuspešni, saj se na dražbi ni pojavil nihče.

Na prvi dražbi marca lani je bila izklicna cena postavljena pri 98.400 evrih, kar je tudi tržna cena nepremičnine. V septembrskem poskusu prodaje pa je bila izklicna cena 83.700 evrov, kar je enako likvidacijski ceni nepremičnine.

Izklicno ceno na tretji dražbi je Podržaj postavil pri 70 odstotkih likvidacijske cene, kar znaša 58.600 evrov oziroma 30 odstotkov manj kot na drugi dražbi. "Tokrat je zanimanja veliko," je povedal Podržaj.

Dobrih tisoč evrov za kvadratni meter Glede na tržne cene primerljivih stanovanj v Piranu, ki se v povprečju gibljejo okoli 1.500 evrov za kvadratni meter, je tokratna izklicna cena pri dobrih tisoč evrih za kvadratni meter privlačna. Za koliko bodo dražitelji pripravljeni dvigniti ceno, pa bomo videli 9. februarja.

Dražitelji morajo 5.860 evrov varščine vplačati najpozneje en delovni dan pred dražbo. Nepremičnina se prodaja po načelu videno – kupljeno, kupec pa mora prodajno pogodbo skleniti v treh delovnih dneh po koncu dražbe. Kupnino mora nato poravnati v 90 dneh.

Ogled nepremičnine je mogoč po predhodnem dogovoru s stečajnim upraviteljem. Ta predvideva, da si bodo potencialni kupci stanovanje lahko ogledali konec januarja.

Ne spreglejte