SiolNET. Posel danes Novice
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Premogovniku Velenje preklicali stavko

0,09

termometer

Rudarji

Poslovodstvo Premogovnika Velenje in Sindikat delavcev rudarstva in energetike Slovenije (SDRES) sta zaradi premajhne podpore zaposlenih preklicala dvourno opozorilno stavko v Premogovniku Velenje. Začetek stavke je bil napovedan za ob 14. uri.

V prvi izmeni je stavko podprlo okrog 60 od 450 zaposlenih v jami, v drugi pa le sedem od 250 rudarjev.

Po oceni zaupnika SDRES Asmirja Bećarevića zaposleni stavke niso podprli zaradi prevelikega pritiska poslovodstva premogovnika. Napovedal je, da bo v prihodnjih dneh sklical izredno skupščino SDRES, na kateri bodo spregovorili o nadaljnjih aktivnostih.


Preberite še:

Direktor Premogovnika Velenje: Napovedana stavka je nezakonita in nelegitimna #video


Po oceni generalnega direktorja premogovnika Ludvika Goloba je tako nizka udeležba zaposlenih v današnji stavki posledica zborov delavcev, na katerih je uprava prejšnji teden predstavila aktualne razmere.

Golob je v današnji izjavi za medije dejal, da so na ponedeljkovih pogajanjih s SDRES, ki je za danes načrtoval stavko v vseh treh izmenah, in Sindikatom pridobivanja energetskih surovin Slovenije, ki stavke ne podpira, dogovorili o efektivnem delovnem času.

Ta naj bi tako znašal sedem ur in 45 minut, 15 minut pa bi imeli delavci na voljo, da se preoblečejo v zaščitna oblačila in se umijejo po koncu izmene. 835 zaposlenih v Premogovniku Velenje je podprlo ta predlagani efektivni delovni čas.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin