Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
13. 6. 2020,
14.01

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

14

Natisni članek

prenova Kranjska Gora hotel turizem

Sobota, 13. 6. 2020, 14.01

3 leta, 10 mesecev

V Kranjski Gori se bodo znebili turistične sramote

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

14

Lani se je po več kot desetletju začel odvijati klobčič okrog propadajočega penziona Stari Špik. Lansko jesen ga je novi lastnik porušil, decembra pa pričakuje, da bo lahko sprejel nove goste.

Ob vožnji skozi Gozd Martuljek na poti v Kranjsko Goro so številni turisti več kot desetletje po prečkanju mostu čez Savo lahko opazovali propadanje stavbe na elitni lokaciji.

Lansko jesen se je po več letih propadanja zamenjal lastnik in kolesje prenove se je le začelo premikati. Objekt je kupilo podjetje DOM trade, ki ima na Gorenjskem tri trgovine gradbenim materialom in keramiko in je solastnik skupine Topdom.

"Želeli smo se razširiti še v neki novi dejavnosti," razloge za nakup pojasnjuje Matjaž Tičar, eden od solastnikov podjetja.

Nova stavba bo podobna prejšnji

Zunanjost Špik | Foto: V porušenem in na novo zgrajenem objektu bodo uredili 11 hotelskih sob, v stavbi pa bo še restavracija. Hiša bo po videzu podobna predhodnici v klasičnem alpskem slogu, edina večja novost pa bo dodatek k objektu, kjer bodo štirje apartmaji.

"Objekta bosta povezana z manjšo sejno sobo, namenjeno poslovnemu turizmu v pritličju, in velnesom v kleti," pojasnjuje Tičar. Nov objekt bo nosil ime Triangel boutique hotel.

Prejšnji lastnik v Veliki Britaniji, pred tem v lasti Petrola

Objekt je pred obnovo več desetletij propadal. Njegov zadnji lastnik je bil od začetka devetdesetih Slovenec, ki je živel v Veliki Britaniji, pred njim pa je bil hotel last Petrola. V preteklosti je v stavbi deloval hotel, v pritličju lokal, v kleti pa je bil nekaj časa nočni klub.

Stari Špik je bil zgrajen pred drugo svetovno vojno, deloval pa je kot depandansa hotela na drugi strani Save, hotela Špik, ki so ga obnovili pred desetimi leti, depandansa pa je na obnovo čakala še desetletje več.

Naložba vredna tri milijone evrov

Celotna investicija je po besedah Tičarja vredna približno tri milijone evrov, financirali pa ga bodo z lastnimi sredstvi in pomočjo SID banke. Prve goste pričakuje še pred koncem leta.

Priljubljeno makadamsko parkirišče ob hotelu, kjer je izhodišče za vzpon na Bivak pod Špikom ali martuljske slapove, pa so skupaj z Občino Kranjska Gora vzeli v najem.

Oglejte si še:

bivanje v krošnjah
Trendi 15 slovenskih prenočišč, ki so pravo doživetje
Hotel Galerija Ars
Novice V središču Ljubljane nov hotel #foto
Ne spreglejte