SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Grčiji stavkajo kontrolorji letenja

4

termometer

V Grčiji stavkajo kontrolorji letenja, ki so za najmanj štiri ure odpovedali lete v in iz Grčije.

Kontrolorjem letenja so se pridružili tudi zaposleni v javnem sektorju in bolnišnicah, ki nasprotujejo varčevalnim ukrepom grške vlade in reformi pokojninskega sistema.

V Atenah odpovedali 65 letov Vsa grška letališča bodo zaprta do 15. ure. Na mednarodnem letališču v Atenah so odpovedali 65 mednarodnih in domačih letov, 131 pa so jih preložili. Vrata so zaprli tudi vsi vladni uradi, davčne službe ter lokalni in pravosodni uradi, medtem ko bolnišnice in ambulantne službe delujejo z omejenim številom zaposlenih.

Z Aerodroma Ljubljana so medtem sporočili, da bo letalo iz Aten prispelo z manjšo zamudo, medtem ko odpovedi ni bilo. Za popoldne sta napovedana dva čarterska leta na grške otoke, informacij o kakršnihkoli spremembah pa na Aerodromu Ljubljana zaenkrat nimajo.

Stavka bo prizadela turistično dejavnost Današnja stavka je že sedma po vrsti, odkar so grške oblasti v zameno za finančno pomoč držav v območju evra in Mednarodnega denarnega sklada sprejele ostre varčevalne ukrepe. Lastniki grških hotelov so že opozorili, da nenehne stavke škodijo domačim ponudnikom turističnih storitev.

Grški parlament naj bi sicer ravno danes glasoval o pokojninski reformi za zaposlene v javnem sektorju, zaradi česar naj bi se v Atenah in Solunu zbralo več tisoč protestnikov. V središču Aten je proti pokojninski reformi že v sredo mirno protestiralo več sto grških policistov in gasilcev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin