SiolNET. Posel danes Novice
8,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Črni gori popoln kolaps turizma

8,47

termometer

črna gora budva
V Črni gori je delež nastanitev v primerjavi s preteklim letom padel za kar 92 odstotkov.

Zaradi epidemije koronavirusa imajo v Črni gori porazno turistično sezono. V primerjavi z lanskim julijem je letošnji delež turističnih nastanitev padel za kar 92 odstotkov, so sporočili iz črnogorske turistične organizacije. Zaradi porasta okužb je v teh dneh ta balkanska država stopila v drugi val epidemije. 

zastava istospolni partnerji lgbt Novice Črna gora uzakonila istospolne poroke

Nič kaj spodbudni podatki o turistični sezoni v Črni gori, kjer trenutno dopustuje zgolj 12 tisoč turistov, kažejo, da bi bil lahko izpad prihodkov večji od tistega, ki ga je junija, ko je bila Črna gora edina država v regiji, ki ni imela nobenega potrjenega primera okužbe z novim koronavirusom, napovedala črnogorska vlada. 

Takrat je vlada ocenila, da bi bil lahko izpad prihodkov v primerjavi z lanskim letom, ko se je na račun turizma v državno blagajno steklo za okoli 1,1 milijarde evrov, okoli 40-odstoten. 

Avgust nič kaj rožnat

Črnogorsko ministrstvo za turizem pa je zdaj sporočilo, da polovica hotelov v državi sploh ni odprtih za turistične nastanitve, v preostalih pa je zasedenost od 10- do 13-odstotna. Vlada je še potrdila, da opažajo veliko število odpovedi turističnih aranžmajev, rezerviranih za avgust.

V državi trenutno dopustuje zgolj okoli 12 tisoč turistov. V državi trenutno dopustuje zgolj okoli 12 tisoč turistov. Foto: Reuters

Črna gora na rdečem seznamu

Od danes je sicer zaradi slabšega epidemiološkega statusa države Črna gora, ki je sicer že junija razglasila konec epidemije in odprla svoje meje, na rdečem seznamu Slovenije. Včeraj so namreč potrdili 60 novih okužb, ena oseba je zaradi posledic bolezni covid-19 umrla.

Vsem, ki vstopajo v Slovenijo in imajo stalno ali začasno prebivališče v državah rdečega seznama, in vsem osebam ne glede na državljanstvo ali državo bivanja, ki prihajajo v Slovenijo iz teh držav, se odredi 14-dnevna karantena, razen če spadajo med šest izjem.

Srbija Trendi Koronavirus močno prizadel srbski in tunizijski turizem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 20
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin