SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Uprava Perutnine Ptuj ponudila odstop

0

termometer

Štiričlanska uprava Perutnine Ptuj, ki je vodi Roman Glaser je danes nadzornemu svet družbe ponudila odstop. Do razrešitve bo uprava še naprej delovala s polnimi pooblastili.

V kriminalistični preiskavi, ki je potekala v začetku decembra, so po naših informacijah pridržali predsednika uprave Perutnine Ptuj Romana Glaserja ter preostale tri člane uprave Nado Kranjc, Toneta Čeha in Milana Čuša.

Glaser je po poročanju časnika Večer poudaril, da niso odstopili, ker bi se česarkoli bali ali ker bi menili, da so kaj naredili narobe, pač pa so odstopili v dobro podjetja in v dogovoru z novim lastnikov Sij. Poudaril je, da s tem korakom predvsem želijo razčistiti dejstva in umiriti zadeve v dobro Perutnine Ptuj in Sija

Potrdil je tudi, da jim po individualnih pogodbah pripada odpravnina. O njeni višini nihče izmed štirih članov uprave ni želel spregovoriti.

"V opcijski pogodbi, ki jo je Holding PMP sklenih s Sij, ni nič nezakonitega" Glaser je predstavil tudi zgodovino dokapitalizacijske zgodbe in ponovno zatrdil, da v zvezi z opcijsko pogodbo, ki so jo člani uprave s Sijem sklenili ob prodaji svojega deleža v Holdingu PMP, preko katerega je Sij prišel do večinskega deleža v Perutnini, ni nič nezakonitega. Zagotovil je, da bodo enakopravno poplačani vsi delničarji holdinga, enako velja za vse delničarje Perutnine, a da gre za dve ločeni zgodbi.

"Vrednost 100 evrov za delnico holdinga je ponujena vsem 30 delničarjem holdinga. S strani sodišča imenovani revizor je ugotavljal primernost cene v prevzemni ponudbi in in v sklepu zapisal, da je po njegovem mnenju ponujena cena primerna," je dodal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin