SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tuš Holding prodal vse supermarkete v Srbiji družbi Idea

1

termometer

Tuš Holding je vseh svojih šest supermarketov v Srbiji prodal družbi Idea, ki je v lasti hrvaškega Agrokorja, so povedali v holdingu. Ob tem niso želeli razkriti, koliko so iztržili s prodajo.

Tuš Holding je imel supermarkete v Beogradu, Novem Sadu, Kragujevcu, Somborju, Subotici, Sremski Mitrovici in Jagodini, vendar so ob prodaji trgovskih centrov družbi Idea enega izmed njih tudi zaprli. V Tuš Holdingu ne želijo razkriti, kateri center je zaprt. Dolgoročnejša optimizacija dejavnosti Iz Tuš Holdinga pa so sporočili, da so strateško potezo izpeljali z namenom dolgoročne optimizacije svojih dejavnosti in tako uresničili eno od pomembnih potez zastavljene strategije razvoja družbe. "Odločitev za ponudbo prevzema poslovalnic v Srbiji je bila v današnjih gospodarskih razmerah ena pomembnejših potez strategije razvoja, ki smo si jo zastavili do leta 2015," so pojasnili v Tuš Holdingu. Poslovalnice so prešle pod trgovsko podjetje Idea, ki je prevzelo tudi zaposlene.

Prihodki podjetja so lani znašali 830 mio evrov Lani so v Tuš Holdingu dosegli načrtovanih 830 milijonov evrov prihodkov, kar je za več kot 11 milijonov evrov v primerjavi z letom 2009. Letošnje leto je za podjetje pomembno zaradi številnih poslovnih ciljev, ki so si jih zastavili. "Zastavljena strategija našega razvoja je dolgoročna, dobro premišljena in načrtuje tudi v prihodnje intenziven razvoj širokega spektra dejavnosti v okviru Tuš Holdinga," navajajo.

Poudarili so še, da njihov poslovni načrt do leta 2015 predvideva optimizacijo poslovanja, nadaljnje dograjevanje spleta sinergij, s ciljem večanja konkurenčnosti in cenovne dostopnosti njihove ponudbe ter intenzivno skrb za ohranjanje stabilnosti poslovanja.

Spomnimo, da ima Tuš Holding še 14 trgovskih centrov v Bosni in Hercegovini ter štiri v Makedoniji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin