To je novi direktor Dravskih elektrarn

Poslovodstvo Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je na današnji seji za direktorja Dravskih elektrarn Maribor (DEM) imenovalo Andreja Tumpeja. Dosedanji tehnični direktor DEM je bil na ta položaj, ki ga bo prevzel s 30. septembrom 2017, imenovan za mandatno obdobje štirih let. Kot direktor DEM bo zamenjal Viljema Pozeba, ki je družbo vodil zadnjih osem let.

Andrej Tumpej, po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, je v Dravskih elektrarnah Maribor zaposlen že 26 let.

Andrej Tumpej, po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, je v Dravskih elektrarnah Maribor zaposlen že 26 let.

"Ves čas službovanja v Dravskih elektrarnah Maribor skupaj s sodelavci, ki so veliki strokovnjaki, saj pokrivajo vso paleto naprav in sistemov na hidroelektrarnah ter sončnih elektrarnah, skrbimo za zanesljivo in varno obratovanje vseh naših elektrarn. Pri tem iščemo vedno nove rešitve za vse izzive, ki jih pred nas postavljajo proizvodne enote. Vse omenjeno, z dodatnimi organizacijskimi in tehničnimi izzivi, bo tudi rdeča nit prihodnjih štirih let," je ob imenovanju povedal Tumpej.

Dravske elektrarne kokoš, ki nese zlata jajca

Kot smo poročali, so med kandidati za direktorski položaj poleg Tumpeja omenjali tudi Sandija Ritlopa, direktorja inženirskega podjetja HSE Invest.

Dravske elektrarne so sicer daleč najbolj dobičkonosna hčerinska družba Holdinga Slovenske elektrarne (HSE). Lani so ob 64 milijonih evrov prihodkov ustvarili dobrih 13 milijonov evrov dobička, zaradi česar v energetiki veljajo za kokoš, ki nese zlata jajca.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.