SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spletna stran glede obveščanja nepremičnin preobremenjena

2

termometer

Spletna stran Geodetske uprave RS (Gurs) za obveščanje lastnikov o vrednotenju nepremičnin www.obvescanje.si trenutno ni dostopna.

Kot so povedali na Gursu, je razlog v veliki obremenitvi zaradi povečanega obsega obiskovalcev pred iztekom roka za oddajo pripomb na pripisano vrednost nepremičnin.

Težave z internetno povezavo Zaradi hudih obremenitev so težave z internetno povezavo, ne z aplikacijo, je povedal direktor urada za nepremičnine pri Gursu Franc Ravnihar. "Lastniki želijo zadnji dan oz. dva pred iztekom roka zadeve urediti," je dejal in dodal, da se trudijo, da bi dostopnost portala čim prej znova uredili.

Okoli 1,1 milijona prispelih pripomb Do minulega tedna je podatke prek spleta urejalo 37.000 ljudi, osebno v geodetskih pisarnah po vsej Sloveniji pa 156.000.

Gurs je doslej prejel okoli 1,1 milijona pripomb ali sprememb podatkov za 332.771 oziroma 5,5 odstotka vseh nepremičnin v Sloveniji. Največ je bilo pripomb na vrednost (25 odstotkov) in lastništvo (22 odstotkov) nepremičnine.

Podatke o nepremičnini bo možno spreminjati tudi po 25. januarju; pomembno je, da jih lastniki uredijo do začetka uporabe teh podatkov, predvidoma do konca letošnjega leta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin