SiolNET. Posel danes Novice
1,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenske železnice bi kupile Nomago

1,36

termometer

Nomago |  | Foto: STA
Foto: STA

Potem ko nadzorniki Petrola pred enim mesecem upravi Tomaža Berločnika niso prižgali zelene luči za prevzem avtobusnega prevoznika Nomaga, se za njegov nakup zdaj zanimajo Slovenske železnice. Posel je vreden od 20 do 30 milijonov evrov, končan naj bi bil že prihodnji mesec, je poročala TV Slovenija.

Petrol je nameraval kupiti vse podjetje, Slovenske železnice pa zanimajo le Nomagovi avtobusi in povezave. "Sinergij med železnicami in avtobusnim prevoznikom je ogromno," je za TV Slovenija povedal generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes.

V Adventura holdingu, ki je lastnik Nomaga, uradnih izjav o povezavi, dokler posel še ni končan, ne dajejo. Posel morata odobriti še nadzorna sveta Slovenskih železnic in Slovenskega državnega holdinga.

Lastniki Nomaga že dalj časa iščejo partnerje, ki bi vstopili v lastništvo. O tem smo na Siol.net pisali že v sredini septembra.

Posel vreden med 20 in 30 milijoni evri

Dušan Mes | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Železnicam bi prepustili polovični delež, posel je vreden od 20 do 30 milijonov evrov, imeli bi več kot 700 avtobusov, ki na več kot 650 linijah v sedmih državah na leto prepeljejo več kot deset milijon potnikov in imajo več kot tisoč zaposlenih, je nanizala televizija.

Adventura holding lastniško obvladujeta Darko Klarič in njegov sin, ki sta na letošnji lestvici najbogatejših na 18. mestu, pod Nomagom sta poleg Avriga in Izletnika Celje združila še pet podjetij.

Nomago Posel danes Nomago pred vstopom novih lastnikov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin