SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Skupina Petrol povečala dobiček

0

termometer

Ročke Petrol
Foto: Petrol

Skupina Petrol je prvo letošnje polletje zaključila s 34 milijoni evrov čistega dobička, kar je šest odstotkov več kot v prvega pol leta lani. Čisti prihodki od prodaje so v primerjalnem obdobju narasli za 26 odstotkov na 2,15 milijarde evrov.

Dobiček pred obrestmi, davki in amortizacijo (EBITDA) je v primerjalnem obdobju narasel za 10 odstotkov na 72,4 milijona evrov. Petrol je 56 odstotkov EBITDA realiziral s prodajo naftnih derivatov, 19 odstotkov s prodajo trgovskega blaga, 16 odstotkov z energetskimi in okoljskimi sistemi, šest odstotkov s prodajo utekočinjenega naftnega plina, tri odstotke pa s prodajo in trgovanjem z drugimi energenti, so prek Ljubljanske borze sporočili iz Petrola. Petrol je poslovanje v polletju razkril, potem ko se je s poročilom o poslovanju na četrtkovi seji seznanil nadzorni svet družbe.

Prilagojeni kosmati poslovni izid skupine je znašal 190,4 milijona evrov, kar je devet odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2016. Skupina Petrol je v prvem polletju leta prodala 1,5 milijona ton proizvodov iz nafte, kar je sedem odstotkov več kot v prvem polletju lani. Prodaja utekočinjenega naftnega plina je znašala 72.500 ton, kar pomeni petodstotno povečanje, prodaja zemeljskega plina pa se je znižala za odstotek na 704.800 megavatnih ur.

S prodajo trgovskega blaga je skupina Petrol v šestih mesecih vknjižila 259,6 milijona evrov prihodkov, kar v medletni primerjavi pomeni šestodstotno rast.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin