SiolNET. Posel danes Novice
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prihodki Telekoma Slovenije rastejo

0,53

termometer

Telekom Slovenije
Foto: Matej Povše

V prvih letošnjih šestih mesecih so čisti prihodki od prodaje Skupine Telekom Slovenije presegli tiste iz enakega lanskega obdobja za šest odstotkov.

Od januarja do junija letos so čisti prihodki od prodaje Skupine Telekom Slovenije dosegli 367,1 milijona evrov, so sporočili iz Telekoma Slovenije prek informacijskega sistema Ljubljanske borze.

Nove priložnosti nadomeščajo izpad pri klasičnih storitvah

Rast prihodkov pripisujejo predvsem višjim prihodkom na veleprodajnem trgu in višjim prihodkom storitev informacijske tehnologije. Tako pri Telekomu Slovenije še naprej uspešno nadomeščajo padec prihodkov iz klasične telefonije in mobilnih storitev, saj se naročniki in predplačniki preusmerjajo na nove konvergenčne in mobilne pakete, kjer za nižjo ceno dobijo vključenih vedno več storitev, so še pojasnili pri največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju.


Preberite še:

Telekom nadaljuje z rastjo


Posebej veliko rast v primerjavi z enakim lanskim obdobjem ima Skupina Telekom Slovenije pri čistem poslovnem izidu. Ta je v prvih letošnjih šestih mesecih dosegel 7,1 milijona evrov ali 41 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju.

Zelene so tudi številke družbe Telekom Slovenije

Rast prihodkov, in sicer za pet odstotkov glede na enako lansko obdobje, je dosegla tudi družba Telekom Slovenije, ki je v prvih letošnjih šestih mesecih ustvarila 334,0 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje.

Telekom Slovenije nadaljuje posodabljanje in razvoj omrežja, za kar so v prvi polovici letošnjega leta namenili 55,6 milijona evrov, drugje v skupini pa 6,4 milijona evrov. V omenjenem obdobju se je število fiksnih širokopasovnih priključkov povečalo za dva odstotka, so še zapisali pri Telekomu Slovenije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin