SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Plače se bodo znižale tudi v energetiki

3

termometer

Holding Slovenske elektrarne med drugim težijo nepredvidljive razmere na trgu električne energije in investicija v TEŠ 6.

V uredništvu časnika Delo so pridobili revizijo ocene tveganosti družbe in skupine Holding Slovenske elektrarne (HSE), v kateri je narejena analiza poslovnega načrta za letos. Iz analize izvemo, da so bili polletni rezultati spodbudni zaradi ugodne hidrologije in ker so posledično manj električne energije proizvedli v termoobjektih v Trbovljah in Šoštanju, vendar so razmere v skupini še vedno resne.

Med drugim jo težijo nepredvidljive razmere na trgu električne energije, odločitve prodajnega sektorja in investicija v TEŠ 6. 5. decembra je bilo zato s soglasjem vseh direktorjev odvisnih družb kot eden od predlogov za racionalizacijo dogovorjeno 15-odstotno znižanje plač, določenih s kolektivno pogodbo, tistim z individualno pogodbo pa jih bodo znižali za četrtino.

HSE bo letos prodal malo več kot 28 teravatnih ur električne energije, kar je približno osem odstotkov nad načrtovanim. Vso elektriko so že prodali po povprečni ceni 56 evrov na megavatno uro. Prodali so tudi tri četrtine prihodnje leto proizvedene elektrike po povprečni ceni skoraj 51 evrov. Za leto 2015 je prodana tretjina elektrike, povprečna cena pa je še tri evre nižja, še poroča Delo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin