SiolNET. Posel danes Novice
5,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Elan se odpoveduje skakalnemu programu

5,53

termometer

Zaradi novih strateških usmeritev razvoja znamke se je Elan odločil, da preneha s sponzoriranjem programa skakalnih smuči, ki jih uporablja tudi najboljši skakalec na svetu Peter Prevc.

Elan, podjetje, ki proizvaja športno opremo, bo sredstva iz skakalnega programa preusmeril v aktivnosti za krepitev znamke na ključnih trgih, kjer sponzorstvo skakalnega športa do zdaj ni prineslo želenih učinkov (ZDA, Kanada, Francija).

"Delovanje  družbe moramo usmerjati v aktivnosti, ki so dolgoročno najbolj učinkovite za obstoj in razvoj Elana," so odločitev obrazložili v Elanu.

Elan si želi poiskati novega lastnika za program skakalnih smuč. Pogovori že potekajo.

Glavna usmeritev: alpsko smučanje

V prihodnje se bodo usmerili predvsem v razvoj blagovne znamke Elan in na trge z razvitimi zimskimi športi, z ambicijo postati  najbolj inovativna blagovna znamka med smučmi za alpsko smučanje.

Skupina Elan je sicer v lanskem letu povečala prihodke na 71,3 milijona evrov, čisti dobiček pa je znašal 3,8 milijona evrov. Prihodki iz poslovanja so v prvem kvartalu višji za več kot 30 odstotkov, glede na enako obdobje lani, predvsem iz naslova rasti na področju divizije vetrne energije.

V prihodnje se bodo pri Elanu osredotočili na program alpskega smučanja. V prihodnje se bodo pri Elanu osredotočili na program alpskega smučanja. Foto: Matej Leskovšek

 

Elan od marca s tremi novimi člani uprave

Družba Elan, ki je lani prešla v roke družb Merrill Lynch International in Wiltan Enterprises v lasti VR Global Partners, je 25. marca dobila nov upravni odbor in glavnega izvršnega direktorja družbe.

Jeffrey Tirman je prevzel funkcijo glavnega izvršnega direktorja, Michaela Stitz, ki je bila prej generalna direktorica za Centralno in Vzhodno Evropo pri Nikeju, je postala predsednica upravnega odbora, Pascal Aymar, nekdanji podpredsednik marketinga pri Reeboku in Adidasu za azijsko-pacifiško regijo in nekdanji direktor za blagovne znamke pri Salomonu, pa je postal novi član upravnega odbora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 418
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin