SiolNET. Posel danes Novice
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lani slabši morski ulov

0,10

termometer

Arbitraža. Ribič. Ribolov.
Foto: Andrej Peroša

Slovenski ribiči so lani ulovili oz. iztovorili okoli 128 ton svežih ribiških proizvodov. Skupna masa ulova je bila za 16 odstotkov manjša, skupna odkupna vrednost pa za 18 odstotkov manjša kot predlani, je danes objavil državni statistični urad.

Po podatkih ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so okoli 82 odstotkov skupnega ulova predstavljale sveže ribe, 17 odstotkov mehkužci in en odstotek sveži raki. Delež svežih rib je bil za šest odstotnih točk večji kot v letu 2016, medtem ko sta bila deleža mehkužcev in svežih rakov manjša za dve in štiri odstotne točke.

V obdobju 2007-2016 so sveže ribe v povprečju predstavljale 88 odstotkov ulova svežih ribiških proizvodov.

Zavod za ribištvo Slovenije ocenjuje, da je bila vrednost lani iztovorjenih ribiških proizvodov glede na njihove odkupne cene (brez DDV) okoli 888.000 evrov, kar je 18 odstotkov manj kot predlani. Najvišje povprečne prodajne cene so dosegli sveži rombi, korbeli, morske spake, tigraste kozice in pritlikavi lignji, in sicer 15 evrov ali več na kilogram.
Amine Gülşe Trendi To je lepotica, ki greje posteljo znanemu nemškemu nogometašu #video #foto
Ocena gostilne: Kruh in vino Trendi Kruh in vino: ko Tomaž Kavčič pride v Brda Umor, smrt, žrtev, truplo Digisvet Japonce pretresel zahrbten umor znanega računalničarja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin