Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2013,
9.02

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Porsche

Sreda, 10. 4. 2013, 9.02

7 let, 2 meseca

Kdo pravi, da je kriza?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V nemškem avtomobilskem velikanu Porscheju so imeli v preteklem mesecu rekordno prodajo - skoraj 14.500 avtomobilov.

Za velike avtomobilske gigante sta finančna kriza in recesija očitno zlata jama. Kako si sicer drugače pojasniti rekordne prodaje prestižnih avtomobilskih blagovnih znamk, kot so Mercedes, BMW ali celo Porsche? Zaradi dolgov Porsche lani dokapitalizirali s skoraj petimi milijardami evrov Nemški velikan Porsche v okviru lanske, skoraj 5-milijardne dokapitalizacije, nujne zaradi večmilijardnega dolga in združevanja s Volkswagnom, letos nadaljuje rekordno prodajo. Kot je izjavil prvi mož prodaje Porscheja Bernard Mayer, so njihovi avtomobili očitno odgovor na negotovost na trgu, ti pa pri kupcih sprožajo veliko navdušenje.

Pretekli mesec je Porsche prodal rekordnih 14.494 avtomobilov Porsche je pretekli mesec prodal kar 14.494 avtomobilov, najbolj pa so bili njegovi avtomobili iskani v Nemčiji, ZDA in v vse bolj gospodarsko rastoči in razvijajoči se velesili Kitajski. Na nemškem trgu je Porsche marca prodal skoraj tretjino več avtomobilov oziroma skupaj kar 2.159 vozil, v ZDA pa za skoraj 42 odstotkov več avtomobilov kot marca lani – skupaj 3.487 avtomobilov.

Porsche vse bolj iskan in prodajan tudi med kitajskimi bogataši Porsche je očitno vse bolj iskana blagovna znamka tudi na Kitajskem. Tam so prodali dobrih tri tisoč avtomobilov, kar je skoraj 18 odstotkov več kot marca lani, ugotavljajo na spletnem portalu Auto-News. Nemški avtomobilski velikan je v prvem trimesečju tega leta skupaj prodal nekaj več kot 37.000 avtomobilov oziroma dobro petino več kot v enakem obdobju lani. Prestižni Porschejev cayenne, ki z okoli dvajset tisoč prodanimi primerki očitno predstavlja več kot polovico prodaje nemškega avtomobilskega velikana, je še vedno najbolj atraktivno in vabljivo vozilo omenjene nemške blagovne znamke. Čeprav je tudi res, da koncern Porsche še vedno zelo uspešno prodaja svojo legendarno 911-tico.

Ne spreglejte